Дори да не стане с Фолксваген, ние ще имаме завод

...
Дори да не стане с Фолксваген, ние ще имаме завод
Коментари Харесай

Борисов гарантира завод за автомобили в България, дори да не стане с "Фолксваген"

Дори да не стане с " Фолксваген ", ние ще имаме цех за коли, това мога да ви го подсигурявам " - това сподели министър председателят Бойко Борисов пред български публицисти в Туркменистан след срещите си с президента на страната Гурбангули Бердимухамедов и взе участие в съвещанието на двустранната комисия за икономическо съдействие..

Борисов сподели, че самият факт, че България е останала само с Турция в шортлистата на немския авто колос и в целия свят се приказва за това коя от двете ще бъде определена, е задоволителна реклама на страната като капиталова дестинация. " Ние си направихме голяма реклама на страната, тъй като останахме единствено с Турция да се състезаваме за завода на компанията ", сподели министър председателят и даде образец с това, че в България към този момент има 250 завода за авточасти и то на огромни западни компании.

Като увери, че България продължава да поставя старания да притегли " Фолксваген " в България, министър председателят добави, че " продължаваме да търсим огромни вложители " и уточни южнокорейската " Хюндай " наред с " Фолксваген ". " Надявам се през септември да подпишем контракт с вложител от Южна Корея, който е за към 1.5 милиарда $, само че и за този план ще са нужни служащи ", уточни българският министър председател, представен от Българска телеграфна агенция.

Освен за инвестиция от " Хюндай ", България води договаряния за такава с огромен корейски цех за акумулаторни акумулатори, сподели Борисов, представен от Българска телеграфна агенция, без да прецизира името на компанията.

Водят се договаряния с вложител от Южна Корея, само че той не е в региона на автомобилостроенето. В тази инвестиция сме в съревнование с няколко страни и по тази причина нищо не мога да оповестя още, посочи пред кореспондента на Българска телеграфна агенция министърът на стопанската система Емил Караниколов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР