Дори да не искате да се качите на него, си

...
Дори да не искате да се качите на него, си
Коментари Харесай

Bailong - най-високият външен асансьор в света

Дори да не желаете да се качите на него, си заслужава най-малко да го видите – Bailong ( "Асансьора на стоте дракона ") води до висок 330 метра скален масив в националния парк Джангджиаджие в китайската провинция Хунан.

Според Книгата на върховете на Гинес това е най-високият външен асансьор в света.

Именно в приказния свят на националния парк Джеймс Камерън снима елементи от своя научнофантастичен блокбъстър "Аватар ". Хилядите стълбове от пясъчник, някои с височина над 200 метра, послужиха като модел за плаващите планини на луната Пандора във кино лентата.

Стоманената структура на асансьора Bailong е построена върху отвесна скална стена, която е част от солидно плато. Тези, които се осмелят да изкачат 330-те метра в някоя от дребните кабини, ще бъдат възнаградени с невероятна панорама към националния парк.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от CORTAZU (@cortazu)

Качеството на стоманената структура не би трябвало да се слага под въпрос по пътя нагоре. През 2002 година асансьорът трябваше да бъде краткотрайно затворен заради проблеми с сигурността. Междувременно, обаче той се счита за безвреден.

Пътуването е преживяване единствено по себе си и стартира подземен. Кабината, която е остъклена от три страни, се издига с три метра в секунда, в началото в мрачевина. И тогава идва уау резултатът, когато внезапно гледката се отваря към необичайно изглеждащия външен свят на живописната зона Wulingyuan, която е обект на международното завещание на ЮНЕСКО от 1992 година

Колкото по-високо се издигате, толкоз по-малки стават каменните стълбове под вас. Но въпреки всичко сте сигурни, тъй като имате корав под под краката си. Добрата вест за всички, които изпитват клаустрофобия - в близост има и кабинков въжен превоз, който също ще ви даде страхотна панорама. Но въпреки всичко е по-добре да не се страхувате от височини...
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР