Дори да бяхме потопили този кораб, светът нямаше да е

...
Дори да бяхме потопили този кораб, светът нямаше да е
Коментари Харесай

Щеше ли да има Трета световна война, ако Русия бе потопила британския кораб? Путин отговори.

Дори да бяхме потопили този транспортен съд, светът нямаше да е на ръба на Трета международна война. Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на станалата обичайната „ директна линия”, по време на която дава отговор на разнообразни въпроси.

По този метод Путин разяснява прекосяването на английския военен транспортен съд HMS Defender край Крим. „ Тези, които вършат това, знаят, че не могат да излязат спечелили от такава война. Само дни преди този момент беше срещата (с Джо Байдън) в Женева. Защо трябваше да вършат такава провокация?”, попита Путин. По думите му западните страни „ не почитат избора на хората на Крим” за присъединение към Руската федерация.

Проведеният мним референдум в Крим не е приет от интернационалната общественост, която продължава да преглежда полуострова като украинска територия. Именно по тази причина английският Кралски флот разгласи, че ще продължи да плава край крайбрежията на Крим и не се впечатли изключително от заканите на Москва. Руските въоръжени сили оповестиха, че са стреляли предупредително по английския унищожител и заплашиха, че ще потопят всеки един транспортен съд, който нарушава границите на федерацията.

По отношение на Украйна, съветският президент Владимир Путин сподели, че украинското политическо управление е неприветливо към Русия, а не украинският народ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР