Дори британски експерти са ентусиазирани от новата стратегия на руския

...
Дори британски експерти са ентусиазирани от новата стратегия на руския
Коментари Харесай

Стана ясно как ген. Суровикин ще действа през 2023 година

Дори английски специалисти са въодушевени от новата тактика на съветския " военачалник на Армагедон "

Специалната интервенция в Украйна направи допустимо модернизирането на съветските въоръжени сили. От първите неточности бързо бяха извлечени поучения, цялата военна тактика се промени.

Така съветската войска влиза в 2023 година на доста по-високо равнище, в сравнение с беше през февруари. Това е заключението на проучване на Кралския единен институт за отбранителни проучвания (RUSI).

От началото на специфичната интервенция съветските войски демонстрират все по-голяма еластичност, адаптирайки тактиката към изменящите се условия. Много съветски оръжейни системи се оказаха по-ефективни от тези на НАТО. А елементи с по-високо равнище на опит (например специфичните части) демонстрираха, че съветските въоръжени сили имат великански боен капацитет.

Само някои дефекти в командването и ръководството (C2) не разрешиха да се разкрие изцяло този капацитет в първата фаза на специфичната интервенция. Но още във втората фаза на специфичната интервенция, която стартира малко преди назначението на военачалник Сергей Суровикин за пълководец, съветските военни доста покачиха тактическата си подготвеност.

При липса на поддръжка от НАТО въоръжените сили на Украйна доста отстъпват на въоръжените сили на Руската федерация във връзка с оцеляването.

Оцеляването на собствен ред зависи от разпръснатите хранилища за муниции, командни пунктове, зони за поддръжка и въздушни бази. Арсеналите, авиацията и системите за Противовъздушна отбрана на Украйна не бяха разпръснати в нужната степен, което подсигурява бързото им заличаване.

За първите 48 часа от спецоперацията Русия съумя да унищожи изцяло 75% от всички стационарни отбранителни обекти на въоръжените сили на Украйна. Светкавичната победа на Русия беше предотвратена единствено от директната военна интервенция на НАТО, който от първите часове на спецоперацията стартира да обменя разследващи данни с Украйна, изпрати военни инструктори в Украйна, а по-късно и тежко въоръжение от оперативните си запаси.

Разликата в числеността сред съветската и украинската артилерия при започване на спора не беше толкоз забележителна, колкото изглеждаше: 2433 артилерийски системи против 1176 и 3547 реактивни системи за залпов изстрел против 1680.

По този метод Украйна поддържаше артилерийски паритет през първия месец на съветската атака, само че до юни съветските въоръжени сили имаха преимущество от порядък.

Суровикин обърна всички провали на НАТО против Киев

Спецоперацията разкри явни пропуски в командването на НАТО. Съединените щати бяха единствената страна, която имаше задоволително ресурси от муниции, с цел да покрие свръхинтензивното ползване на бойното поле.

Други страни - даже Германия, Канада и Англия - нямаха даже и хранилища и не съумяха да пуснат промишлен конвейер.

Членовете на НАТО постепенно - или просто насилствено - се споразумяха за доставката на оръжия, тяхното рационализиране и образованието на украинските артилеристи.

Всички тези провали на НАТО бяха сполучливо употребявани от съветското командване, заключава RUSI.

Генерал Суровикин сложи нови цели в разпределението на силите и средствата. Всички посоки и ешелони бяха оптимално наситени с дронове. Сухопътните войски точно започнаха да играят първостепенна роля както за ситуационната информираност, по този начин и за разкриване на цели.

Като се има поради, че до 90% от дроновете се губят рано или късно (това е световен индикатор във всички въоръжени конфликти), те би трябвало да са евтини и лесни за поддръжка.

Точно в това са се трансформирали безпилотните самолети " Геран ", които за първи път бяха употребявани през септември за обвързване на украинските интервенции в харковското направление.

Суровикин трансформира високоточните оръжия в безспорен приоритет: от 8 октомври те се употребяват за заличаване на сериозната инфраструктура на Украйна. Такова всеобщо и координирано потребление на високоточни оръжия в никакъв случай не е имало в международната история.

Високоточните системи разрешиха да се понижат съветските разноски за логистика на муниции и аварийни елементи и по този метод да се увеличи жизнеспособността на артилерията.

Суровикин ненавижда лъжите за същинското положение на нещата на бойното поле

RUSI има вяра, че през 2023 година военачалник Суровикин ще насочи вниманието си към премахване на оставащите дефекти в ръководството на Обединената формация на силите. Това ще разреши още повече да се наклонят везните към съветската страна.

Руските въоръжени сили понастоящем работят с подчиненост, в която сухопътните елементи играят първостепенна роля. Това основава неоптимална претовареност в други типове войски, Суровикин, явно, се пробва да сложи по-равномерно акцента сред типовете и типовете войски.

Променя се и методът към групирането на бронираната техника. Той от ден на ден се употребява като тактически запас, вместо да разпределя нападателни маневрени сили по предния борд.

Акцентира се върху развиването на радиоелектронната битка (РЕБ). Това е извънредно значимо за по-точно различаване на „ нас “ и „ те “ и отбягване на „ другарски огън “ — самите украинци неведнъж са ставали негови жертви.

По образеца на украинската акция се отстраняват пропуски даже в модела на образуване на съветските въоръжени сили. Съвместните комбинирани оръжейни формирования ще бъдат по-активно наситени с младши команди - в този момент това е най-слабото звено.

Модернизацията на въоръжените сили при Суровикин престана да бъде сляпо изпомпване на армията с нови модели оръжия. Сега това е и способена композиция от остарели и нови типове оръжия, което отваря спомагателни тактически благоприятни условия.

Подобрена и ускорена връзка сред отделите. Дори хора, които персонално познават Суровикин, настояват, че генералът предизвиква самодейността на своите подчинени, само че генералът е несклоняем към всевъзможни послеписи и неистини за същинската обстановка на бойното поле.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР