Дори безкрайно сложните неща могат да бъдат лесно разбрани, когато

...
Дори безкрайно сложните неща могат да бъдат лесно разбрани, когато
Коментари Харесай

Причината, заради която Борисов не може да бъде на власт

Дори безпределно комплицираните неща могат да бъдат елементарно разбрани, когато бъдат уместно обяснени. А това нормално става с простички образци. Защото даже най-сложното нещо е формирано от напълно елементарни основи.
Така е и с ръководството на Бойко Борисов. За да преценим дали то следва да продължи, би трябвало да си отговорим на следния въпрос – удовлетворява ли публичните потребности? И отговорът е изрично НЕ!
Дори няма да изреждам купищата кавги, станали факт единствено през тази година или единствено през времето на изключителното състояние и изключителната конюнктура. Ще дам единствено два образеца.
Първо, вкарва се възбрана нощните заведения да работят, заради заплаха от разпространяване на ковид. Да напомним, поради ковид влязохме в изключително състояние, т.е. това е прието от ръководството на Бойко Борисов събитие, застращаващо страната! След това почва ропот, даже не изключително мощен – единствено с няколко " кокетки " (да не употребявам други описания) в ефирен ефир и хоп – върнахме нощните заведения на работа! Защо – тъй като като ходели хората да стачкуват и по този метод се събират, значи какво пък толкоз, в случай че идат и на дискотека. Научна и здравна аргументация на решението – НУЛА! И то при международни образци като Южна Корея, която самичък Борисов сочеше по време на изключителното състояние – там хлопнаха кепенците на нощните клубове и то невиждано, припомнете си ТУК ЗАЩО!
Това е логиката на Борисовото ръководство – да угажда, единствено и единствено да оцелее, без значение от цената за обществото! Да угажда на тези, които счита, че могат да му оказват помощ и ще са му потребни да остане на власт! Както и на тези, на които дължи властта. И още образци в тази посока мога да давам, само че хората с капка мозък в главата от дълго време са разбрали защо става въпрос – другите, и с фуния да им наливаш сиво вещество в тиквата, няма да проумеят.
А че Борисов към този момент е вън от властта изключително мощно сподели казусът с началника на полицията в Бургас. Навсякъде по медиите беше тиражирано по какъв начин след напрежението в Росенец Борисов изискал да даде оставка (нарочно давам ПРИМЕР с репортаж от друга медия), само че по-късно вътрешният министър Младен Маринов не я одобри. Къде се е чуло и видяло при ясна сякаш конструкция на ръководство по-нископоставен да се постанова на по-висшестоящ? Какво споделя за едно ръководство това, че разпорежданията на началника не се извършват?
Този път, обаче, Борисов ще стои до дупка на власт. Защото е пределно наясно – откакто един път слезе от поста, връщане назад ще изисква толкоз чудовищна цена, че даже той мъчно ще я заплати. В този ред на мисли - има ли още вярващи, че Борисов няма да иде в трета глуха незабавно щом повече не може да се докопа до премиерското място? Той няма различен избор безусловно за живот, с изключение на да е министър председател!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР