Дори ако имате възможно най-добрите практики за лична сигурност и

...
Дори ако имате възможно най-добрите практики за лична сигурност и
Коментари Харесай

Скрита функция на Google позволява да провериш тъмната мрежа за своя имейл адрес и други данни

Дори в случай че имате допустимо най-хубавите практики за персонална сигурност и следите настройките си за дискретност в приложението, това не значи, че персоналната ви информация не може да бъде компрометирана. Цикълът на софтуерните вести включва постоянна порция известия за пробиви на данни от всевъзможни огромни компании, някои по-тежки от други.

Усложняването на нещата е, че в близкото минало стана доста по-често сходна информация да се изхвърля в „ тъмната мрежа “. Основаната на дискретност мрежа, с учредени на дискретност принадлежности като Tor притеглят престъпен детайл.

Това не е нещото, през което елементарният човек ще премине, нито би трябвало да се чака.

В резултат на това има разнообразни компании, които наблюдават изхвърлянията на данни в тъмната мрежа и ще ви оповестят, в случай че се покажете там. В идеалния случай бихте получили най-хубави резултати с компания, на която към този момент имате доверие с доста персонална информация и бихте били подготвени да дадете още повече. Тук се намесва Гугъл. В началото на 2023 година дъщерното сдружение на Alphabet добави такава функционалност.

Как да стартирате сканиране в тъмна мрежа на вашия акаунт в Гугъл One

Кратко предизвестие, преди да продължим. Можете да стартирате Dark Web Reports с безвъзмездни сметки в Гугъл, само че непрекъснатото наблюдаване изисква заплатен акаунт. Както и търсенето на освен това от вашия имейл адрес. За спомагателните функционалности може да ви послужи каквото и да е платено равнище. Ако плащате даже за най-малкия ъпгрейд на пространството, тези варианти ще са налични за вас. Проблемът е, че към момента чакаме стартирането на опцията за българския пазар, само че това се чака да се случи доста скоро. Списъкът с страни се уголемява непрекъснато. Можете да се възползвате, в случай че пребивавате в някоя от другите поддържани страни.

Как се прави инспекция на настолен компютър?

Отидете на One.Google.com. Щракнете върху Опитайте в този момент (Try now) под Доклад за тъмната мрежа (Dark Web Report) Кликнете върху Стартиране на сканиране (Start Scan).

Това е. Ако имате заплатен акаунт, ще бъдете запитани коя друга информация във вашия акаунт желаете да търси, както и дали желаете да попълните каквато и да е информация, която към момента не е там,

На мобилни устройства с Android, скоро и iOS, би трябвало да извършите следното:

Отворете приложението Гугъл. Докоснете менюто на акаунта в горния десен ъгъл. Докоснете Dark Web Report в появилото се меню.

Тук важи същото във връзка с информацията, което споделихме нагоре. Можете да извършите търсене единствено на главния си имейл, само че може да включите неща като имена, дата на раждане, физически адрес, до общо 10 e-mail адреса и 10 телефонни номера. В случай, че има съществуване на информация за вас, ще получите препоръки какво да предприемете. В платения вид може да настроите периодическа инспекция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР