Допустимостта на внесеното на 12-ти май искане за предсрочно освобождаване

...
Допустимостта на внесеното на 12-ти май искане за предсрочно освобождаване
Коментари Харесай

Пленум на ВСС обсъжда допустимостта за предсрочно освобождаване на главния прокурор

Допустимостта на импортираното на 12-ти май искане за предварително освобождение на основния прокурор, импортирано от шестима членове на Прокурорската гилдия, ще е точка първа в съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет. Във вторник четирима от тях внесоха и второ и е допустимо правосъдните кадровици да вземат решение те да бъдат обединени.

В навечерието на съвещанието основният прокурор разгласи:

" Ще желая отказ на част от тези членове на Висш съдебен съвет, които, може би, вземат участие в това нападение против правосъдната власт и поради това ще желая част от съвещанието да бъде закрито в полза на престижа на правосъдната власт. И желая да кажа, че правосъдната власт на би трябвало да се срами, би трябвало да се срамят тези, които направиха всичко това. А тези, които направиха всичко това, са, може би, тези, които българските жители назовават олигархия и мафия ".

Като точка втора на съвещанието на Висшия правосъден съвет е планувано чуване на основния прокурор Иван Гешев и неговия заместител Борислав Сарафов  във връзка със сигнала на Сарафов,  че " в нарушаване на Конституцията, Обвинител номер едно е записал своя среща с члена на Прокурорската гилдия Йордан Стоев ". Поканени на съвещанието са и всички, за които заместител - основният прокурор твърди, че са участвали в кабинета на Гешев, когато той е пуснал записа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР