Допускам случаят с неподадената декларация на Лозан Панов пред Сметната

...
Допускам случаят с неподадената декларация на Лозан Панов пред Сметната
Коментари Харесай

Юристът Борислав Цеков мина като с валяк през Панов

Допускам казусът с неподадената декларация на Лозан Панов пред Сметната палата да е обвързвана с детайл на самозабравяне, когато считаш, че ти определяш правото. Това съобщи в " Денят онлайн " по Канал 3 юристът Борислав Цеков от Центъра за съвременна политика.

" Напълно споделям мнението на Сметната палата, тъй като това се прави за прозрачността за висшите длъжности лица. Мисля си какво може да продиктува у един подобен почитан правист сходна оценка, че да не подаде декларацията, както се изисква. Може да звучи обикновено, само че позволявам казусът да е обвързван с самозабравяне. Ако човек не желае сходна гласност, тогава е просто - излизаш от обществения живот ", отсече той.

Борислав Цеков не пропусна да изрази негативното си отношение към политическите совалки на шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов: " Господин Панов прекомерно се вживява като политически фактор, магистратите би трябвало да схванат, че работата им е да правораздават. Един магистрат да ми приказва за избори... Магистраните не би трябвало да политиканстват, да вървят по манифестации - да вземем за пример господин Панов. Ние имахме противен образец от предходни години, когато един зам. ръководител на съда - Иван Григоров, отиде на протест на партията Съюз на демократичните сили и отиде да желае оставката на президента Желю Желев и да скандира по негов адрес. Същото прави и господин Панов с неговата политическа совалка. "

" Господин Панов прекомерно се вживява като политически фактор, в случай че не схванат, че работата им е да правораздават- Един магистрат да ми приказва за избори...И пораждат въпроси: гигантският спор по какъв начин ще бъде разграничен Висш съдебен съвет. Всеки може да даде отговор. Магистратите не би трябвало да политиканстват, да вървят по манифестации - да вземем за пример господин Панов по случая с католическия падре, отдръпнат от самия Ватикан и страната няма право да се намесва, и внезапно ръководителят на Върховен касационен съд отива на протест ", сподели още Цеков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР