Допускам, че бурлеската, която вчера Гешев ни спретна, е била

...
Допускам, че бурлеската, която вчера Гешев ни спретна, е била
Коментари Харесай

Михаил Екимджиев: Арестът на Велико Желев е маневра, прикриваща следите на големи престъпления

Допускам, че бурлеската, която през вчерашния ден Гешев ни спретна, е била под формата на законно следствие

" Арестът на Велико Желев беше една тактическа, изпреварваща и прикриваща следите на огромни закононарушения маневра на прокуратурата. "

Това сподели в изявление за адвокатМихаил Екимджиев.

Според него карцерът на шефа на “Хидрострой ” е осъществен за да се прикрият по-големи закононарушения, свързани с нарушавания при строителството на автомагистрали.

“Имам поради, че изявленията на министър Шишков за грандиозни злоупотреби за десетки, милиони левове за изчезналата настилка на автомагистралите, това са данни за закононарушения, огромна част, от които би трябвало да бъдат разследвани от Европейската прокуратура дотолкоз, доколкото пътища се строят с европейски пари. Затова позволявам, че фарса, бурлеската, която през вчерашния ден Гешев ни спретна, е била под формата на законно следствие против Велико Желев и представляваните от него компании и в действителност се целеше да бъдат конфискувани всички компютри и осведомителни системи, посредством които Европейската прокуратура би могла да откри данни за същинските, огромни закононарушения осъществени от доближени до властта ”, сподели юрист Екимджиев.

“За да бъде осъществено това претършуване и изземване, трябваше някакъв фиктивен мотив, а в тази ситуация това е обвиняването за насила. Практиката на нашата прокуратура е, че без оглед на това дали обвиняването е за насила или безчинство, защото тя работи без правосъден надзор, тя може да изземе всичко ”.

“Нали разбирате, че няма никаква връзка сред лека телесна щета и насила, и наличието на десетки компютри, осведомителни системи и сървъри, които бяха конфискувани. В тях може да има информация за придвижването на пари, на потоци, доста неща свързани с същинските, огромните закононарушения, посредством които доближените на ГЕРБ реализират грабежа на страната през последните 10-на години ”, добави той.

“Това въпреки всичко е единствено съмнение. Хипотетично в случай че една същинска прокуратура, която служи на закона и работи в публичен интерес, не в полза на мафията, би могла да работи по този метод. Има получен сигнал за насила и нанесен побой, употребяват го единствено като мотив, с цел да стартира по-голямо следствие за огромните закононарушения ”.

“Вие знаете, че в Съединени американски щати преди време Ал Капоне е бил наказан не за убийства, не за контрабанда, а за неплатени налози, т.е. от някъде би трябвало да се стартира. Виждайки обаче какво се случва и оценявайки гения на Гешев и доближените му да режисират водевилни сюжети, съм по-склонен да предположа първото ”.

“Аз мисля, че доста бързо ще се разбере, само че и министър Демерджиев твърди, че най-малко от два месеца прокуратурата има данни за злоупотребите, свързани с автомагистралите и пътищата, които са показани от Министерство на вътрешните работи и ГДБОП, само че няма никаква противоположна връзка, което е още един мотив в поддръжка на първото ми изказване ”, сподели адвокатМихаил Екимджиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР