Допреди три дни Австрия беше само пред избори за Европейски

...
Допреди три дни Австрия беше само пред избори за Европейски
Коментари Харесай

Отвращаващият номер на българските политици

Допреди три дни Австрия беше единствено пред избори за Европейски парламент. 24 часа по-късно, откакто всички научиха какво съставлява един от ръководещите политици, към този момент се задаваха и избори за народен парламент. Защото, както сподели австрийският президент, " всеки австриец заслужава държавно управление, в което да има доверие ".

В страната на неограничените благоприятни условия

В България сходни признания сме чували доста пъти. А и тук свадите с политици са несравнимо повече. Примерите в последно време: парцели на безценица, спестени налози, укрити приходи, персонални имения под формата на " къщи за посетители ". Тук народен представител с дребни спестявания и остарял опел може за нула време да се трансформира в милионер с бизнесимперия, а политик (разпределящ " порциите на властта " ) - в притежател на Топлоелектрическа централа и пристанище. И то без нито една институция да се впечатли.

В България след сходни разкрития не следва нищо (освен някоя " пречистваща " оставка). Българската политическа система очевидно е доста по- " устойчива " от австрийската, на българските политици " стабилността " им е по-скъпа.

Затова и появилите се в нея пукнатини усърдно се замазват, като " замазката " е забъркана главно от неистини и измислици за похищение на вниманието и илюзия на публиката. Този номер, несъмнено, е отвращаващ. Но дружно с това е и толкоз комично плосък, че в случай че човек откри сили да се дистанцира, може славно да се позабавлява. Особено в предизборни интервали като настоящия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР