Допреди по-малко от месец Логан Пол беше същинско олицетворение на

...
Допреди по-малко от месец Логан Пол беше същинско олицетворение на
Коментари Харесай

А вие знаете ли кого следва детето ви в мрежата

Допреди по-малко от месец Логан Пол беше същинско въплъщение на американската фантазия. За малко време 22-годишният юноша от Охайо се беше трансформирал в един от най-популярните влогъри в платформата за видеосподеляне YouTube и кумир на милиони младежи по света.

Неговите съвсем 16 милиона почитатели му бяха обезпечили освен звезда и популярност, само че също и солидно финансово положение, оценено от списание " Форбс " на 12.5 млн. $ за 2017 година

Всичко обаче се обръща с главата надолу и щастливата звезда на Пол залязва в самия завършек на 2017 година

На 31 декември всички чакат следващото видео от русокосия симпатяга, който е на екскурзия в Япония. Пол и неговите другари вземат решение да посетят гората Аокигахара, намираща се в подножието на вулкана Фуджи. Мястото е известно с призрачното название " гората на самоубийците ", тъй като по публични данни след 1950 година над 500 души са лишили живота си точно там, отбелязва Би Би Си. Неофициалната статистика евентуално е още по-смразяваща, тъй като през последните години локалните управляващи стопират да дават данни за броя на самоубийствата в опит да прекратят тази злокобна процедура.

YouTube has cut business ties with Logan Paul over his Japan suicide video:https://t.co/uncjd0laobpic.twitter.com/0G8JNGlOt7
— BBC Newsbeat (@BBCNewsbeat) January 11, 2018

Предвид събитията по никакъв начин не е учудващо, че групата на Пол се натъква на натрупа на човек, обесен в гората. Влогърът съзира в това неповторима опция за спомагателна известност и без много-много да се замисля за следствията, качва в канала си сниманото 15-минутно видео, на което (макар и замъглено) се вижда обесеното мъртво тяло. На всичкото от горната страна от самото начало Пол е облечен със смешна шапка на покемон, а той и приятелите му подмятат нелепи шегички по адрес на жертвата.

Следва светкавична социална реакция и единствено в границите на няколко часа Пол се трансформира в обект на унищожителни рецензии и обвинявания в онлайн пространството. Много от правилните му почитатели се обръщат против него, а към тях се причисляват и известни кино звезди като Арън Пол ( " В обувките на Сатаната " ) и Софи Търнър ( " Игра на тронове " ), които непосредствено назовават влогъра " цялостен отпадък " и " глупак ".

Dear @LoganPaul,

How dare you! You disgust me. I can`t believe that so many young people look up to you. So sad. Hopefully this latest video woke them up. You are pure trash. Plain and simple. Suicide is not a joke. Go rot in hell.

Ap
— Aaron Paul (@aaronpaul_8) January 2, 2018

Осъзнал нелепостта на действието си, още на идващия ден Пол смъква видеоклипа от канала си, само че към този момент е прекомерно късно. Видеото към този момент е гледано от над 6 млн. фенове, а негови копия се популяризират на всички места из интернет.

Ден по-късно Пол разгласява опрощение в Twitter, a след това и под формата на видеоклип, в които се пробва да замаже обстановката, потвърждавайки, че в действителност е желал да насочи публичното внимание към казуса със самоубийствата и опциите за тяхната предварителна защита. " Срам ме е от мен самия. Разочарован съм от себе си ", написа Логан в извинението си.

Dear Internet, pic.twitter.com/42OCDBhiWg
— Logan Paul (@LoganPaul) January 2, 2018

Вълната от недоволства освен, че не стихва, а даже набира скорост. В идващите дни тя е ориентирана освен против самия Пол, само че и против YouTube. Гневните консуматори се възмущават на това, че от медийния колос не са подхванали съответни дейности и не са изразили позиция за скандалното видео. В последна сметка от YouTube разгласиха малко официално съобщение, в което осъждат дейностите на Пол като " противоречащи на разпоредбите на общността ", и твърдят, че ще подхващат нужните стъпки, с цел да не може " видео като това в миналото да бъде публикувано още веднъж " в каналите на платформата.

Каналите на Пол са отстранени от Програмата за желани канали в YouTube (която дава опция на разнообразни марки да пускат свои реклами в клиповете на най-популярните автори), а също така беше оповестено, че редица бъдещи медийни планове с присъединяване на влогъра са " замразени ". Два дни след извинението си Пол разгласи, че си взима отмора и към този момент няма да качва нови видеоклипове.

An open letter to our community:

Many of you have been frustrated with our lack of communication recently. You’re right to be. You deserve to know what`s going on.
— YouTube (@YouTube) January 9, 2018

Днес, 20 дни след качването на видеото, обществените мрежи са залети от възмутени мнения, а онлайн петиция с настояването YouTube да изтрие канала на Пол за момента е подписана от над 520 хиляди души. Междувременно късото видео, на което Логан се извинява, има близо 45 милиона гледания. От 4 до 17 януари каналът на Пол има близо 44 хиляди нови почитатели, демонстрира статистиката на YouTube.

" Скъпи @LoganPaul, когато брат ми откри тялото на сестра ми, той изпищя от смут, комплициране и тъга, след което се опита да я избави. Това тяло принадлежеше на човек, който някой обичаше. Някак си не става да отидеш в гора на самоубийци с камера, след което да прокламираш, че си го направил, с цел да информираш обществеността за проблемите с психологичното здраве ", написа Anna Akana в " Туитър ".

Logan Paul knew what he was doing. He’s not " sorry ". He disrespected that suicide victim, people with mental illnesses and Japan. Japan has one of the highest suicide rates in the world. He knew what he was doing and I’m disgusted.
— April
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР