Допреди няколко години идеята да сложим лепенка върху камерата на

...
Допреди няколко години идеята да сложим лепенка върху камерата на
Коментари Харесай

Facebook, iPhone и как социалната мрежа ни наблюдава през камерата на телефона

Допреди няколко години концепцията да сложим лепенка върху камерата на преносимия компютър си изглеждаше много нелепа, само че в днешно време сходни защитни ограничения ни се костват изцяло естествени.

Вече даже се чудим дали пък в близко бъдеще няма да стартираме да облепяме и камерите на смарт телефоните си, поради разкритията на един консуматор в Twitter отпреди няколко дни.

След като конфигурирал последната версия на iOS (13.2.2) Джошуа Мадокс забелязал, че задната камера в телефона му е дейна, до момента в който прелиства през фийда си във Фейсбук.

Мадокс взема решение да показа в Twitter за появилия се проблем и незабавно се оказва, че явлението е налице за всички, които употребяват последната версия на iOS.

Не е ясно дали това е просто бъг или предумишлено внедрена функционалност, защото от Фейсбук още не са коментирали казуса.

За момента единственият метод да спрем камерата, до момента в който употребяваме мобилното приложение на Фейсбук, е като премахнем разрешението за достъп до камерата през настройките за дискретност в iOS. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР