Допреди една година имах всички “симптоми на момиче с дезорганизиран

...
Допреди една година имах всички “симптоми на момиче с дезорганизиран
Коментари Харесай

Стилна и елегантна с по-малко усилия и ресурси: Ето как организирах своя устойчив гардероб - можеш и ти!

Допреди една година имах всички “симптоми ” на момиче с дезорганизиран дрешник - у дома беше цялостно с купища облекла, само че непрестанно имах възприятието, че няма какво да облека, а това водеше до нови недомислени покупки, спомагателни разноски и още по-голяма неразбория вкъщи.

След като обаче ми се наложи да се разделя с следващия чувал с облекла, които не съм обличала, с цел да освободя пространство за нови, взех решение че към този момент е време да се взема в ръце и да подхваща съществени ограничения. Така, скролвайки в Инстаграм, напълно инцидентно попаднах на пост, отдаден на устойчивия дрешник и незабавно разбрах, че точно това е решението на всичките ми проблеми.



Какво в действителност обаче е резистентен дрешник? Това е дрешник основан с мисъл за околната среда, а концепцията ще ви накара да взимате осъзнато всички решения, свързани с метода ви на обличане, тъй че в последна сметка да имате малцина, само че качествени облекла, които да носите на драго сърце. В началото ще ви бъдат нужни малко повече старания, само че положителната вест е, че по-късно ще можете да се възползвате от всички преимущества на устойчивия дрешник - няма да харчите непотребни пари, постоянно ще има какво да облечете и всекидневно ще помагате на природата.

Eто и по какъв начин можете да го постигнете:

Организирайте облеклата си

За страдание няма по какъв начин да минем без положителното остаряло изваждане на всички облекла от дрешника. Разгледайте ги деликатно и оставете единствено тези, които в действителност ви носят наслаждение да носите. Обърнете особено внимание на етикетите им и се стремете те да бъдат най-вече или единствено от естествени материали, като памук и лен да вземем за пример. Много е значимо също по този начин облеклата, които ще оставите, да се комбинират елементарно едни с други. Един от най-полезните трикове, с цел да постигнете това, е да се спрете на една цветова палитра в композиция с няколко по-ярки цвята за акцент. Дайте си сметка и какви облекла са ви нужни най-вече в всекидневието, да вземем за пример: елегантни, в случай че работите в офис, по-свободни в случай че работите от у дома или пък микс от двете.

Когато изберете обичаните си облекла, разделете останалите в две купчини “за продажба ” и за “дарения ”.

Пазарувайте по-осъзнато

Това може би е едно от най-важните правила на устойчивия дрешник. При извършването на покупки на нови облекла е значимо да промените вероятността си от “искам тази съвременна рокля с пайети, която нямам къде да облека ” към “нужни са ми черни изчистени панталони, които отиват на всичко и мога да нося всекидневно ”. Ние, дамите сме привикнали да изсипваме купища пари за облекла, които стоят с етикетите си или пък за шаферска рокля, която ще облечем един път, само че рядко влагаме в облекла, от които в действителност имаме потребност. А е добре да е противоположното, като за джоба ни, по този начин и за планетата.

Заложете на непреходни модели

Избягвайте крещящите настоящи облекла и аксесоари, тъй като постоянно модата им минава много бързо и се постанова по-късно са събират прахуляк в дрешника ви, което не е по никакъв начин стабилно. За това заложете на непреходни модели като бяла тениска, стилно сако, изчистени дънки и типичен тренч. Когато си купувате нещо ново, си дайте сметка дали ще можете да го носите през повече от един сезон, да вземем за пример можете да носите бялата тениска и есента, под стилното сако или пък с пухкава жилетка.



Грижете се за облеклата си

Устойчивият дрешник изисква особено отношение, това значи постоянно да проверявате етикетите на облеклата преди да ги купите, с цел да можете да ги употребявате допустимо най-дълго и те да наподобяват като нови.

Добра концепция е и да се научите да ги поправяте или преправяте, когато нещо по тях се скъса. Ако да вземем за пример ципът на якето ви се счупи, занесете го на шивач за промяна на ципа, а не купувайте ново незабавно. Ако обичаната ви тениска е избеляла, можете да я превърнете в чанта за пазар или пък в секси кроп топ.

Инвестирайте в устойчиви домашен уреди

Новият метод към облеклата ми ме накара да направя малко изследване, с цел да схвана дали на пазара има устойчиви перални и сушилни, които по едно и също време пестят ток и сила и в същото време се грижат за околната среда. Оказа се, че тъкмо такива са предложенията на Bosch, които са интензивно ангажирани с устойчивия метод на живот., която има гениалната дарба да дозира точното количество препарат и вода, нужни за съвършеното изпиране на съответните облекла. Освен това се оказа, че с подобен вид пералня всяко домакинство може да спести 38% препарат и до 10 литра вода на цикъл. В допълнение Bosch оферират и перални с най-енергоспестяващия клас А (по новите енергийни етикети), които са основани с концепцията да употребяват минимално количество ток. Всичко това е “уау ” отвред и може елементарно да се види в сметките за ток и вода на края на месеца.



През студените дни постоянно ми се постанова да употребявам сушилня, което ме накара да потърся резистентен вид и на този домашен апарат. Оказа се, че измежду сушилните на Bosch има такива със, която употребява наново топлия въздух за сушене на облеклата, като по този метод понижава с цели 68% нужната сила за изсушаване. Освен това те имат и функционалност, която следи за привършване на сушенето, когато облеклата са сухи, а не когато таймерът свърши. Така по едно и също време можете да запазите тъканите на обичаните си облекла от прегряване и стесняване, както и да спестите спомагателна сила.

Ето че стигнахме и до обичаната ми функционалност -, с която облеклата, изсушени в сушилнята, могат да бъдат обработени с пара тъй че по-късно да бъдат изгладени елементарно и бързо.



Истината е, че устойчивият метод на живот като цяло има много преимущества, само че може би най-важните, за които си коства да се замислите, са грижа за околната среда, икономисване на средства и запаси и персоналното задоволство, че живееш отговорно.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР