Допинг скандал разтърси художествената гимнастика. Световната шампионка с руския ансамбъл

...
Допинг скандал разтърси художествената гимнастика. Световната шампионка с руския ансамбъл
Коментари Харесай

Допинг скандал в художествената гимнастика, изхвърлиха световна шампионка за 2 години

Допинг скандал раздруса художествената гимнастика. Световната шампионка с съветския отбор в съчетанието на 3 топки и 2 ленти от 2014 година и двукратна европейска шампионка (също от 2014 г.) Александра Семьонова е за 2 година поради приложимост на неразрешени субстанции, считано от 12.11.2018 година
 Мария Шарапова ще бъде тествана за допинг
21-годишната спортистка отхвърля да е вземала съзнателно неразрешени препарати. От самата съветска антидопингова организация не прецизират с какво вещество съответно е била хваната грацията.

" В дейностите ми няма предумисъл или немарливост. Категорично не одобрявам допинг и изцяло спомагах на следствието. Според мен неразрешените субстанции са попаднали в организма ми от хапчета за кръвно налягане ", сподели Семьонова, която към момента не е решила дали да апелира в CAS.

Това не е първи допинг скандал в съветската художествена гимнастика. Преди 18 години с фуросемид бяха хванати тогавашните звезди Алина Кабаева и Ирина Чащина. Фуросемида се употребява за изчистване на анаболни стероиди. Тогава не стана ясно защо им е било належащо на грациите да одобряват стероиди, само че те изтърпяха глобата си от една година и се завърнаха на килима.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР