Допълнително обучение по учебни предмети ще има за , които

...
Допълнително обучение по учебни предмети ще има за , които
Коментари Харесай

Допълнителни часове за ученици, отсъствали над 10 дни от клас

Допълнително образование по образователни предмети ще има за, които са отсъствали от учебно заведение повече от 10 образователни дни, или за компенсиране за възпитаници, които се образоват несинхронно от разстояние в електронна среда. Това планува признато от държавното управление изменение и допълнение на Наредбата за приобщаващото обучение. Решението е взето от Министерски съвет на съвещанието през днешния ден.
Според измененията спомагателното образование може да се реализира синхронно от разстояние в минимум 10 образователни часа месечно.
 При признаци тестват гратис възпитаници за COVID-19 в Бургас При признаци тестват гратис възпитаници за COVID-19 в Бургас
В Бургас стартира гратис тестване на учениците със признаци на ковид и грип. Изследването ще се прави с бързи комбинирани тесто...
Създава се опция действия за поддръжка на личностното развиване от разстояние в електронна среда да се реализират и от центровете за специфична просветителна поддръжка. Те включват самостоятелна и групова лечебна работа, педагогическа поддръжка и консултиране, както и занимания по ползи.
В центровете ще се прави образование на възпитаници, записани в дневна, самостоятелна и комбинирана форма на образование със средствата на осведомителните и информационните технологии. В тях ще може да се реализира и педагогическо взаимоотношение с деца в подготвителните групи, когато заради изключителни условия наличието е прекратено.
Извън дейностите за спомагателна поддръжка за личностно развиване районните центрове за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение ще организират самостоятелни или групови лечебни действия и съвещания от разстояние в електронна среда на деца и възпитаници със специфични просветителни потребности.
Дейностите ще може да се правят от разстояние в електронна среда след показано заявление от родителя на детето или ученика до шефа на детската градина или учебното заведение. За децата и учениците със специфични просветителни потребности, деца в риск, с изявени способности или с хронични болести дейностите за поддръжка за личностно развиване от разстояние в електронна среда може да бъдат по предложение на екипа за поддръжка за личностно развиване на детето или ученика.
 Почти половината учители нямат длъжностен преносим компютър, единствено 38% от учениците имат устройство за образование Почти половината учители нямат длъжностен преносим компютър, единствено 38% от учениците имат устройство за образование
46% от учителите нямат длъжностен преносим компютър за образование в електронна среда, като сходно е ситуацията и при учениците - единствено 38% от тях има...
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР