Допълнително, Еврохолд се е договорила висшият мениджмънт на ЧЕЗ България

Допълнително, Еврохолд се е договорила висшият мениджмънт на ЧЕЗ България ...

Не Е Гинка! Вижте Кой Става Новият Шеф На Тока На България!.


Допълнително, "Еврохолд" се е договорила висшият мениджмънт на ЧЕЗ България ЕАД, в това число и изпълнителният директор на дружеството да остане в компанията, за да се гарантира плавен преходен период в управлението.

Структурата на ЧЕЗ Груп в България включва електроразпределителното дружество ЧЕЗ Разпределение България АД, компанията за обществено снабдяване с електроенергия и лицензиран търговец ЧЕЗ Електро България АД, лицензирания търговец на електроенергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД, компанията за IT услуги ЧЕЗ ИКТ България ЕАД, фотоволтаичния парк Фри Енерджи Проджект Орешец, дружеството за производство на електричество от биомаса Бара Груп и ЧЕЗ България ЕАД, която координира и управлява дейността на всички дружества на групата в страната.

Сделката по придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България ще бъде финализирана след одобрение от съответните регулаторни органи. Консултанти на "Еврохолд" по сделката са базираната в Лондон международна адвокатска кантора Morrison & Foerster и българската - "Стоева, Чомпалов и Знеполски", уточняват от холдинга.

Това е втори опит за продажба на активите на ЧЕЗ в България, след като чешкото енергийно дружество ЧЕЗ се отказа официално от сделката с фирмата на Гинка Върбакова "Инерком". Като причина за това беше посочена невъзможността й да изпълни условията по договора.

Преди това "Инерком" не получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията да придобие българските активи на енергодружеството и подаде жалба в съда. 

Източник: bradva.bg