Допълнително, Еврохолд се е договорила висшият мениджмънт на ЧЕЗ България

...
Допълнително, Еврохолд се е договорила висшият мениджмънт на ЧЕЗ България
Коментари Харесай

Не Е Гинка! Вижте Кой Става Новият Шеф На Тока На България!

Допълнително, " Еврохолд " се е договорила висшият мениджмънт на ЧЕЗ България ЕАД, включително и изпълнителният шеф на сдружението да остане в компанията, с цел да се подсигурява равномерен временен интервал в ръководството.

Структурата на ЧЕЗ Груп в България включва електроразпределителното сдружение ЧЕЗ Разпределение България АД, компанията за публично доставяне с електрическа енергия и лицензиран търговец ЧЕЗ Електро България АД, лицензирания търговец на електрическа енергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД, компанията за IT услуги ЧЕЗ ИКТ България ЕАД, фотоволтаичния парк Фри Енерджи Проджект Орешец, сдружението за произвеждане на електричество от биомаса Бара Груп и ЧЕЗ България ЕАД, която координира и ръководи активността на всички сдружения на групата в страната.

Сделката по придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България ще бъде финализирана след утвърждение от съответните регулаторни органи. Консултанти на " Еврохолд " по договорката са основаната в Лондон интернационална адвокатска адвокатска фирма Morrison & Foerster и българската - " Стоева, Чомпалов и Знеполски ", прецизират от холдинга.

Това е втори опит за продажба на активите на ЧЕЗ в България, откакто чешкото енергийно сдружение ЧЕЗ се отхвърли публично от договорката с компанията на Гинка Върбакова " Инерком ". Като причина за това беше посочена невъзможността й да извърши изискванията по контракта.

Преди това " Инерком " не получи позволение от Комисията за защита на конкуренцията да придобие българските активи на енергодружеството и подаде тъжба в съда.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР