Допълнителните възнаграждения, които са изплатени на служителите в Софийския университет

...
Допълнителните възнаграждения, които са изплатени на служителите в Софийския университет
Коментари Харесай

Хонорарите в СУ Кл. Охридски са изплатени според закона

Допълнителните хонорари, които са изплатени на чиновниците в Софийския университет " Климент Охридски ", са съгласно закона. Това се споделя в позиция от СУ " Кл. Охридски ".

Начислените и изплатените спомагателни хонорари подхождат на вътрешните нормативни актове. Нормативните документи на Софийския университет следва да бъдат конкретизирани и допълнени с оглед обезпечаване на сходство с използваната нормативна уредба, написа в документа, изпратен до медиите.

Образователният министър Красимир Вълчев с писма от МОН № 04-01-409 от 07.12.2017 година и № 04-01-409 от 22.12.2017 година осведоми, че платените възнаграждения са съгласно вътрешните нормативни актове.
Нормативните документи на Софийския университет следва да бъдат конкретизирани и допълнени за обезпечаване на сходство с използваната нормативна уредба.

Установените пропуски и неточности при изплащането на спомагателни хонорари съставляват по-малко от 1/100 от 1 % от изплатените хонорари, се споделя в позицията.

От най-старото висше образователно заведение в страната стартират актуализиране на Вътрешните правила за работна заплата и длъжностните характерности, в сходство с рекомендациите на МОН. В тях се съдържат справедливи критерии за оценка на осъществяването на работата.

Припомняме, на 19 юли 2-17 година стана ясно, че разликите в доклада на Софийския университет " Св. Климент Охридски " възлизат на милиони левове.

" Има противоречие на данните, които се показват в доклада, салдото и оборота на СУ с систематизираните данни на останалите факултети ", изясни тогава ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков.

Тогава инспекторите дадоха 6-месечен период за изправяне на нередностите. Според финансовите инспектори, годишният финансов доклад не дава вярна и почтена визия за финансово положение и имущество на Софийския университет към 31 декември 2016 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР