„Допълнителните разпоредби към закона за задължителното здравно осигуряване е стъпка

...
„Допълнителните разпоредби към закона за задължителното здравно осигуряване е стъпка
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов обясни каква е грешката на лекарите, превозвали Кристин

„ Допълнителните разпореждания към закона за наложителното здравно обезпечаване е стъпка към демонополизирането на НЗОК в т.нар втори пакет, който не е задължителен” – това съобщи шефът на „ Пирогов” проф. Асен Балтов.

За „ Тази сутрин” той изясни, че в препоръчаните промени пациентите ще имат опцията да изискват спомагателни процедури при тяхното лекуване. Те ще включват три варианти – по-добри битови условия, спомагателни грижи от страна на лекарския екип, както и избор на екип и доктор.

Еспертът изясни, че сега частните лечебни заведения у нас се пробват да създадат спомагателни здравни пакети, които да компенсират незадоволителното финансиране на клиничните пътеки.

По думите на Балтов държавните лечебни заведения са срещу сходни ограничения и счита, че всичко би трябвало да е регламентирано и урегулирано.

„ Проблем е когато влезеш в частна болница и ти изискат 200 лева В „ Пирогов” сумата е 0 лв”, добави лекарят.

Също по този начин счита, че когато се остойности трудът на хората, процентите на доплащане ще намалеят. Проф. Балтов чака нарастване на финансирането към клиничните пътеки с най-малко 20%.

Относно въпросът с убийството на 7-годишното момиче в село Сотиря, шефът на „ Пирогов” изясни, че незабавният екип е направил всичко допустимо на място.

„ Прехвърлянето на фокуса към лекарския екип не е вярно. Говорим за тежко закононарушение, а фокуса се измества върху незабавния екип”, акцентира той.

Експертът посочи, че мястото на околните не е в колата за спешна помощ и е неточност, че незабавния екип е позволил околните да пътуват с дребното момиче.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР