Допълнителните американски санкции срещу Иран предизвикаха вълна от коментари в

...
Допълнителните американски санкции срещу Иран предизвикаха вълна от коментари в
Коментари Харесай

Реакции след налагането на нови американски санкции срещу Иран

Допълнителните американски наказания против Иран провокираха вълна от мнения в международен мащаб. Изчерпва ли Вашингтон икономическите си лостове за влияние върху Техеран и ще имат ли действителен резултат новите рестрикции?

Съединените щати би трябвало да спрат икономическата война против иранския народ - това сподели пред публицисти посланикът на Организация на обединените нации в Иран.

Маджид Тахт Раванчи приказва пред публицисти, до момента в който на закрито съвещание на Съвета за сигурност, поискано от Съединени американски щати, се обсъждаше напрежението сред Техеран и Вашингтон от последните няколко дни. Снощи американският президент Доналд Тръмп подписа указа за нови наказания против Иран.

Рестрикциите засягат висшия водач на страната аятолах Али Хаменей, външният министър Джавад Зариф, представители на властта и военни. Те няма да имат достъп до ирански активи за десетки милиарди долари. Според критици обаче новите наказания ще имат прекомерно нищожно действително влияние и може спомагателни да нажежат напрежението. Сенатът утвърди решението на Тръмп, само че изрази опасения от неналичието на ясна тактика за двустранните връзки.

Крис Куунс, сенатор-демократ, Делауеър: Подкрепям налагането на спомагателни наказания в отговор на иранското нахлуване над американски дрон.

Джим Инхоф, сенатор-републиканец, Оклахома: Радвам се, в действителност, съм омекотен, че не сме във боен спор с Иран, само че съм обезпокоен от неналичието на ясна тактика от страната на администрацията, както и от неналичието на пояснение по какъв начин тъкмо президентът вижда бъдещите връзки сред Съединените щати и Иран.

Според Техеран, с дейностите си Вашингтон " затваря пътя пред дипломацията " сред двете страни. Междувременно Франция, Англия и Германия са предупредели Иран, че в случай че се откаже отчасти от нуклеарното съглашение от 2015 година, каквито планове Техеран, ще се сблъска със " съществени последствия ".

Според Иран, с дейностите си западните страни показват неналичието на воля за съблюдаване на уговорките си по договорката от преди 4 години.

Иранската нуклеарна стратегия евентуално ще бъде един от акцентите по време на диалога сред американския президент Доналд Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин, плануван в коридорите на срещата на Г-20, която стартира в Япония в края на седмицата. Освен с Путин, Тръмп се чака да беседва още с водачите на Германия, Япония, Индия.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР