Допълнителни възнаграждения за април, по предварителни разчети, се очаква да

...
Допълнителни възнаграждения за април, по предварителни разчети, се очаква да
Коментари Харесай

Скоро ще бъдат отворени театрите и оперите, обяви Ананиев

Допълнителни хонорари за април, по предварителни планове, се чака да получат общо 6626 чиновници, заети в областта на опазването на здравето. Общият размер на финансовия тласък е 9 млн. 454 хиляди 607 лева Това заяви здравният министър Кирил Ананиев в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Георги Йорданов за финансовото стимулиране на медицинските експерти в изискванията на пандемията от COVID-19.

Ресорният министър посочи, че в сумата са включени персоналните осигуровки, налог общ приход и осигуровките за сметка на работодателите.

3950 от тези лица са медицински и немедицински личен състав, работещ в 59 лечебни заведения на територията на цялата страна.

5 млн. 550 хиляди лв. ще получат 2676 чиновници на РЗИ, Националния център по заразни и паразитни заболявания и на Центровете за незабавна здравна помощ. Предвидената сума е 3 млн. 904 хиляди 467 лева, добави Ананиев.

Министърът увери, че в осъществяване на плана е планувано спомагателни трудови хонорари да се изплащат на медицинския и немедицинския личен състав, директно ангажиран с дейностите по наблюдаване, диагностика и лекуване на пациентите с потвърден ковид, настанени за болнично лекуване.

Той показа и последните отчетни данни за месец март. Според тях спомагателни хонорари в размер на 1000 лева са получили общо 3578 лица, в общ размер от 5 млн. 297 хиляди 702 лева, в това число персонални осигуровки, налог общ приход и осигуровки за сметка на работодателя.

Допълнение към възнаграждението са получили 1718 медицински и немедицински лица от 37 лечебни заведения, като общият размер е 2 млн. 556 хиляди 196 лева

1860 чиновници на РЗИ, Националния център по заразни и паразитни заболявания и на Центровете за незабавна здравна помощ са получили общо 2 млн. 741 хиляди 506 лева

"Без да споделям дата, скоро ще дадем опция да влезем в театрите и оперите. Имаме потребност от възобновяване на естествената активност на театралните изкуства на закрито. Работим по този въпрос. Разбира се, това ще се случи при избрани санитарно-хигиенни и други противоепидемични ограничения ", разгласи Ананиев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР