Допълнителни разходи в размер до 7 000 000 лв. ще

...
Допълнителни разходи в размер до 7 000 000 лв. ще
Коментари Харесай

Театрите преизпълниха приходите си, затова получават още 7 млн.лева

Допълнителни разноски в размер до 7 000 000 лева ще бъдат включени в бюджетите на държавните културни институти, осъществяващи действия в региона на театралните изкуства. Необходимите за това средства ще бъдат за сметка на преизпълнение на личните им доходи. Това бе решено на днешното съвещание на държавно управление.

Преди седем години започва процесът на реформиране на второстепенните разпоредители с бюджет към министъра на културата в региона на театралните изкуства, които включват преструктуриране на някои културни институти, и въвеждане система на делегирани бюджети. В резултат се реализира по-голямо разнообразие на предлаганите културни артикули, рационализиране на мениджмънта и обезпечаване на по-широк достъп на художествения артикул до аудиторията. Значително се усилиха и приходите, осъществени от продажба на билети.

На база доклади за съответния интервал на миналата бюджетна година, до края на 2018 година ще се образува преизпълнение на доходи до 7 000 000 лева Осигуряването по бюджета на стратегия „ Сценични изкуства “ на тези средства от преизпълнението на личните доходи, ще докара до превъзмогване на усложненията и ще даде опция да се изплатят възнагражденията на заетия художествено-творчески състав и разплащанията за неотложните разноски, както и обезпечаването на естествени условия за реализиране на креативната активност и основаване и разпространяване на културни артикули от организациите от театралните изкуства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР