Допълнителни полицейски екипи са в помощ на жителите на малките

...
Допълнителни полицейски екипи са в помощ на жителите на малките
Коментари Харесай

Патрулки шетат по селата в Пловдивско

Допълнителни полицейски екипи са в помощ на жителите на дребните обитаеми места в Пловдивска област. По-активното полицейско наличие по селата е измежду водещите цели на управлението на дирекцията на Министерство на вътрешните работи като мярка за противопоставяне на стандартната престъпност.

Сформираните мобилни екипи от чиновници на престъпна и охранителна полиция не престават по график да се срещат с жителите и представителите на локалната власт в отдалечените общини, с цел да се осведомят за настоящи проблеми и одобряват сигнали за закононарушения. Паралелно на тази към този момент одобрена процедура, по предписание на шефа ст. комисар Йордан Рогачев от 12 август автопатрули на Първо и Пето районно управление (на МВР) и районните ръководства в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря правят непрекъснати обходи в обитаемоте места на обслужваната територия и реагират неотложно при открити нарушавания.

Новосъздадената организация има за цел да се разшири обсегът на посещаваните обитаеми места от полицейски чиновници и да подсигурява сигурността на хората и сигурността на придвижването в региона.

В първичния й стадий, от 12 до 19 август, са образувани 52 спомагателни екипа на посочените районни ръководства, които са посетили общо 119 обитаеми места. Проведени са 104 срещи с кметове или кметски наместници и 288 - с поданици. Получени са 4 сигнала, по които са подхванати нужните законови ограничения. Проверени са общо 691 лица и коли. В 115 случаи е взето административно отношение. Образувани са две досъдебни производства. С полицейски заповеди са били арестувани двама души.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР