Допълнителни екипи на Спешна помощ започват да работят по Черноморието

...
Допълнителни екипи на Спешна помощ започват да работят по Черноморието
Коментари Харесай

Изпращат допълнителни екипи на Спешна помощ по Черноморието


Допълнителни екипи на Спешна помощ стартират да работят по Черноморието от на следващия ден,  съобщава БГНЕС.
В Приморско, Слънчев бряг и Златни пясъци  до края на сезона ще бъдат обезпечени коли за спешна помощ с по два дежурни медицински екипи.
Очаква се през днешния ден следобяд да дойде колата за спешна помощ в Приморско, която ще остане до края на сезона.  В момента туристите в града, които надвишават 100 000, се обслужват единствено от един незабавен екип от водач и фелдшер.
Кметът на Приморско Димитър Германов изясни, че в курорта действа изнесен екип на Спешна помощ. " Това значи, че когато има сигнал на територията освен на община Приморско, а и на Царево и Созопол, от 112 екипът получава предписание и потегля. И тази врата остава затворена, заключена.  Няма здравно лице, което на място да посрещне човек, който има потребност от незабавна помощ " , уточни той.
В Спешния център в Приморско, където работи един екип, не имат вяра, че ще има спомагателна кола за спешна помощ. Според тях  мярката е закъсняла, тъй като сезонът съвсем е приключил и това е трябвало да бъде направено в края на май.
" Средно дневно с колата за спешна помощ минаваме от 300 до 500 км., като адресите са от 15 до 20. Най-близкото разстояние до лечебните заведения в Бургас е 50-60 км. 12-часово дежурство, пет смени, до Бургас и назад два часа и в случай че за два часа някой тук може да се оправи със 100 000 население в Приморско, да заповяда ", съобщи водачът на кола за спешна помощ Янко Янакиев.
Според кмета това е  отчасти решение на казуса.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР