Допълнителни екипи на ОДМВР- София имат готовност за подпомагане и

...
Допълнителни екипи на ОДМВР- София имат готовност за подпомагане и
Коментари Харесай

Допълнителни полицейски екипи имат готовност за подпомагане и контрол на трафика

Допълнителни екипи на ОДМВР- София имат подготвеност за подкрепяне и надзор на трафика по главните пътни артерии в региона.

Към 11.30 часа придвижването на територията на региона е с естествена активност и без усложнения.

Днес, за времето от 14 до 20 часа, на 24 май /петък/ от 9 до 12 часа и на 26 май /неделя/ от 12 до 20 ч. се стопира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. За облекчение на трафика и повишение сигурността на придвижване в секторите с ремонт на автомагистралите „ Тракия “ и „ Хемус “ ще има две ленти за Бургас или Варна и една за София.



Забраната за придвижване на МПС над 12 тона важи за автомагистралите и следните сектори от републиканската мрежа:
∙ път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околовръстeн път в посока София;
∙ път I-1 - от Благоевград до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “
∙ път I-4 п. в. „ Коритна “ - Велико Търново - Шумен;
∙ път I-5 Русе - Велико Търново;
∙ път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ - София;
∙ път I-9 Варна - Бургас;
∙ път II-18 Околовръстен път на град София;
∙ път II-99 Бургас - Царево.

По данни на Агенция „ Пътна инфраструктура “:
В секторите с ремонт на Автомагистрала „ Хемус “ , в региона на виадуктите при 19-ти км /виадукт „ Потоп “/, при 36-ти и 37-ми км /виадукт „ Коренишки дол “/ и при 51-ви километър, от 10 ч. през днешния ден - 23 май, до 10 ч. в събота - 25 май, ще има две ленти за Варна и една за София. От 10 ч. в събота - 25 май, до 10 ч. в понеделник - 27 май, когато доста хора ще пътуват към столицата, в същите сектори ще има две ленти за София и една Варна.

За облекчение на трафика през тунел „ Витиня “ през днешния ден ще има две ленти за пътуващите към Варна. Пътуващите към София през днешния ден сред 14 ч. и 20 ч. няма да минават през тунела, а ще бъдат пренасочвани по път I-1 и след прохода Витиня ще не престават пътуването си по Автомагистрала „ Хемус “. Целта е повишение сигурността на придвижване в тунела.

На Автомагистрала „ Тракия “ се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. В секторите с ремонт от 10 ч. в четвъртък - 23 май, до 10 ч. в събота - 25 май, ще има две ленти за Бургас и една за София. От 10 ч. в събота - 25 май, до 10 ч. в понеделник - 27 май, в същите прави ще има по две ленти за София и една Бургас.

Алтернативен маршрут на Автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на Автомагистрала „ Хемус “ в посока Монтана и Видин - проходът „ Петрохан “ и Искърското дефиле.

ОДМВР- София към този момент привежда в осъществяване основаната организация и планувани ограничения за надзор, подкрепяне и контролиране на придвижването по отношение на упования натоварен трафик преди, по време и след края на поредицата почивни дни.

По трасетата са ситуирани спомагателни полицейски екипи, които наблюдават за сигурността на придвижването и недопускане на автомобилни колони в секторите с въведена краткотрайна организация на придвижването заради ремонтни действия, като имат подготвеност за регулирането му при нужда.

Служителите, работещи по надзор на пътното придвижване, ще бъдат ангажирани предпочитано към подкрепяне и контролиране на придвижването, надзор на водачите с рисково държание /неправилно изпреварване, неправилни маневри, лишаване на предимство/, както и на водачите с рисково и демонстративно ръководство без нужната отдалеченост, които правят рискови маневри, изпреварване или прекосяване от една лента в друга, създавайки непосредствена заплаха за останалите участници в придвижването. Засилен ще е контролът и по повод спазването на скоростните режими, ръководството на МПС след приложимост на алкохол и от неправоспособни водачи.
Обръщаме внимание на водачите, че глобата за придвижване в спешната лента при първо нарушаване е в размер на 1000 лв. и 3 месеца отнемане от правоуправление по отношение на лидера. Санкцията за нарушение на възбраната за придвижване на МПС над 12 тона е в размер на 300 лв. и 1 месец отнемане от правоуправление по отношение на лидера и прекъсване на МПС от придвижване за 1 месец по отношение на притежателя.
ОДМВР- София пожелава безаварийно пътешестване и спокойни празнични дни!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР