Допълнителни екипи на ОДМВР-София имат готовност за подпомагане и контрол

...
Допълнителни екипи на ОДМВР-София имат готовност за подпомагане и контрол
Коментари Харесай

Допълнителни патрулки в цяла Софийска област за голямото пътуване

Допълнителни екипи на ОДМВР-София имат подготвеност за подкрепяне и надзор на трафика по главните артерии в региона. Полицията към този момент привежда в осъществяване основаната организация и планувани ограничения за надзор, подкрепяне и контролиране на придвижването по отношение на упования натоварен трафик преди, по време и след края на поредицата почивни дни.

По трасетата са ситуирани спомагателни полицейски екипи, които наблюдават за сигурността на придвижването и недопускане на автомобилни колони в секторите с въведена краткотрайна организация на придвижването заради ремонтни действия, като имат подготвеност за регулирането му при нужда.

Служителите, работещи по надзор на пътното придвижване, ще бъдат ангажирани предпочитано към подкрепяне и контролиране на придвижването, надзор на водачите с рисково държание /неправилно изпреварване, неправилни маневри, лишаване на предимство/, както и на водачите с рисково и демонстративно ръководство без нужната отдалеченост, които правят рискови маневри, изпреварване или прекосяване от една лента в друга, създавайки непосредствена заплаха за останалите участници в придвижването. Засилен ще е контролът и по повод спазването на скоростните режими, ръководството на МПС след приложимост на алкохол и  от неправоспособни водачи. 

От ОДМВР-София обръщат внимание на водачите, че глобата за придвижване в спешната лента при първо нарушаване е в размер на 1000 лв. и 3 месеца отнемане от правоуправление по отношение на лидера. Също по този начин глобата за нарушение на възбраната за придвижване на МПС над 12 тона е в размер на 300 лв. и 1 месец отнемане от правоуправление по отношение на лидера и прекъсване на МПС от придвижване за 1 месец по отношение на притежателя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР