Допълнителни дейности по ограмотяване на 10 000 възрастни над 16

...
Допълнителни дейности по ограмотяване на 10 000 възрастни над 16
Коментари Харесай

Правителството ограмотява 10 000 възрастни с план за действие за 2018 г.

Допълнителни действия по ограмотяване на 10 000 възрастни над 16 години е една от ограниченията, които планува Планът за деяние за 2018 година в осъществяване на Националната тактика за учене през целия живот за интервала 2014 - 2020 година. С него ще продължи обезпечаването на условия за преход към функционираща национална система за учене през целия живот.

Действията ще бъдат ориентирани към част от нейните съществени принадлежности: Европас, Европейския паспорт на уменията, кариерното насочване и други В Плана са включени и предпочитани действия, свързани с понижаване на относителния дял на прибързано напусналите просветителната система. Те са ориентирани към реализиране на устойчиви резултати от действието на Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

В региона на учебното обучение и образование проектът планува 2000 възпитаници да покачат своята осведоменост за Международното просветително проучване PISA 2018, а 5 000 възпитаници в VI клас да вземат участие в оценяване за премерване на степента на тяхната четивна просветеност. 1300 учители ще вземат участие в образование, ориентирано към използване на разнообразни способи за оценяване на учениците в подтекста на PISA 2021.

Основният фокус през 2018 година в региона на професионалното обучение и образование ще продължава да бъде връзката сред образованието, образованието, ученето и потребностите на пазара на труда . Повече от 1100 безработни лица, най-вече младежи, ще бъдат включени в стажуване и чиракуване, обезпечено с финансиране от държавния бюджет. Такива благоприятни условия ще се дават и по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " 2014-2020 година Чрез реализирането на още 70 паралелки за дуално образование ще продължи да се покачва атрактивността и значимостта му измежду учениците и техните родители, като ще се работи и за усилване ролята на бизнеса в него.

За разпространение на ученето през целия живот измежду всички български жители за четвърта поредна година ще бъдат проведени национални дни на учене през целия живот, в които се планува да вземат присъединяване повече от 300 участници.

Предвижда се да бъде осъществена оценка на напредъка при постигането на задачите в националната тактика , свързани с осъществяване на политиката за учене през целия живот. Оценяването на напредъка ще бъде осъществено в границите на огромен съвещателен развой, осъществен на регионално и национално ниво.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР