Допълнителни дейности по ограмотяване на 10 000 възрастни над 16

...
Допълнителни дейности по ограмотяване на 10 000 възрастни над 16
Коментари Харесай

Държавата ще ограмотява 10 000 възрастни през 2018 г.

Допълнителни действия по ограмотяване на 10 000 възрастни над 16 години е една от ограниченията, които планува проектът за деяние за 2018 година в осъществяване на Националната тактика за учене през целия живот за интервала 2014-2020 година. С него ще продължи обезпечаването на условия за преход към функционираща национална система за учене през целия живот, оповестиха от държавната пресслужба.
Действията ще бъдат ориентирани към част от главните принадлежности на системата: Европас, Европейския паспорт на уменията, кариерното насочване и други В Плана са включени и предпочитани действия, свързани с понижаване на относителния дял на прибързано напусналите просветителната система. Те са ориентирани към реализиране на устойчиви резултати от действието на Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.
В региона на учебното обучение и образование проектът планува 2000 възпитаници да покачат своята осведоменост за Международното просветително проучване PISA 2018, а 5 000 възпитаници в VI клас да вземат участие в оценяване за премерване на степента на тяхната четивна просветеност. 1300 учители ще вземат участие в образование, ориентирано към използване на разнообразни способи за оценяване на учениците в подтекста на PISA 2021.
Основният фокус през 2018 година в региона на професионалното обучение и образование ще продължава да бъде връзката сред образованието, образованието, ученето и потребностите на пазара на труда. Повече от 1100 безработни лица, най-вече младежи, ще бъдат включени в стажуване и чиракуване, обезпечено с финансиране от държавния бюджет. Такива благоприятни условия ще се дават и по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година Чрез реализирането на още 70 паралелки за дуално образование ще продължи да се покачва атрактивността и значимостта му измежду учениците и техните родители, като ще се работи и за усилване ролята на бизнеса в него.
За разпространение на ученето през целия живот измежду всички български жители за четвърта поредна година ще бъдат проведени национални дни на учене през целия живот, в които се планува да вземат присъединяване повече от 300 участници.
Предвижда се да бъде осъществена оценка на напредъка при постигането на задачите в националната тактика, свързани с осъществяване на политиката за учене през целия живот. Оценяването на напредъка ще бъде осъществено в границите на огромен съвещателен развой, осъществен на регионално и национално ниво.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР