Допълнителни 40 милиона лева е поискало Министерство на здравеопазването за

...
Допълнителни 40 милиона лева е поискало Министерство на здравеопазването за
Коментари Харесай

40 млн.лева за лекарите на първа линия

Допълнителни 40 милиона лв. е поискало Министерство на здравеопазването за в допълнение материално стимулиране на всички медици на първа линия от незабавните центрове в страната. Това заяви пред публицисти министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в Пазарджик след съвещание на Областния спешен щаб.

Той изясни, че парите могат да се обезпечат от преструктуриране на европейски фондове.

 До момента, от общо 7400 чиновници в центровете за незабавна здравна помощ, по 1000 лв. върху заплатите си получават към 2500 души, сподели още министърът и увери, че се поставят всички старания за намиране на спомагателен финансов запас.

По мотив обстановката със инфектираните с COVID-19 чиновници на ЦСМП в Пазарджик проф. Ангелов осведоми, че с изключение на към този момент оповестените шест позитивни проби, през днешния ден има и още една.

С изключение на един фелдшер, който е на белодробна вентилация в Интензивното поделение на МБАЛ- Пазарджик, всички останали са безсимптомни и са на домашна изолираност, посочи здравният министър. Той увери, че няма заплаха ЦСПМ в регионалния град да прекрати активността си.

Проф. Костадин Ангелов още веднъж прикани за съблюдаване на обикновените противоепидемични ограничения. По думите му на този стадий не се постанова стягане на ограниченията против разпространяването на болестта от ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР