Допълнителни 2,2 млн. лв. за общините одобриха днес депутатите на

...
Допълнителни 2,2 млн. лв. за общините одобриха днес депутатите на
Коментари Харесай

Дават 2 млн. лв. допълнително на общините за образование

Допълнителни 2,2 млн. лева за общините утвърдиха през днешния ден депутатите на Министерски съвет. С парите ще се финансират националните стратегии " Оптимизация на учебната мрежа " и " Без свободен час ".

Общата сума на средствата за планове за усъвършенстване на учебната мрежа са 2 074 826 лева С тях се финансират преструктуриране на учебни заведения и/или основаване на средищни учебни заведения на територията на съответната община, както и за превръщане на професионални учебни заведения.

 Кабинетът одобри нова разпоредба за приобщаващото обучение
Кабинетът одобри нова разпоредба за приобщаващото обучение

Родителите се възприемат като сътрудник на детските градини и учебните заведения

Сумата, която се дава по втората стратегия на общините, е 205 872 лева С тях ще бъдат заплатени възнагражденията на учители, които са замествали свои отсъстващи сътрудници в учебни заведения или детски градини.

Още 118 173 лева се дават в допълнение и за възобновяване на разноските за превоз или на разноските за наем по месторабота на педагогическите експерти в институциите в системата на предучилищното и учебното обучение за 2017 година, одобрени с Постановление на Министерски съвет №94 от 2017 г ., заради по-късно постъпване на нужната информация от две общини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР