Допълнителната сума обикновено е в размер на 40 лева и

...
Допълнителната сума обикновено е в размер на 40 лева и
Коментари Харесай

Бойко Борисов Удари По Масата! Ще Има Великденски Добавки За Пенсионерите!

Допълнителната сума нормално е в размер на 40 лв. и се изплаща на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите дружно с добавките и обезщетенията към тях е в размер до 348 лв. в това число, т.е. до размера на линията на беднотия за 2019 година. През 2018 година прагът на беднотия беше 321 лева

Преди да се вземе решението за празнични добавки към пенсиите финансовият министър Владислав Горанов нормално изяснява обстановката по този начин: " Работим върху това, вършат се калкулации. Вижда се, че от прехвърлянията за Държавното публично обезпечаване е реалистично да се чакат спестяванията, което да даде опция на държавното управление в тази посока ".

Томислав Дончев взе участие през днешния ден в срещата с премиера, обществения министър, шефа на Национален осигурителен институт, представители на синдикатите по тематиката за смяна в пенсионната формула и въздействието й върху размера на пенсиите. След срещата се разбра, че министър председателят Бойко Борисов е наредил да не се позволява ощетяване на нито едно лице, като диалозите за това по какъв начин да се извърши това предписание, ще продължат. По новите правила се чака за към 60% от бъдещите пенсионери пенсиите да се усилят, за 11% да няма смяна, само че за близо 30% - да намалеят.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР