Допълнителна подкрепа за работа на земеделските производители, местната власт и

...
Допълнителна подкрепа за работа на земеделските производители, местната власт и
Коментари Харесай

Обединени земеделци искат поне 50% българска продукция в магазините

Допълнителна поддръжка за работа на земеделските производители, локалната власт и междинния и малък бизнес. За това упорстват от Политическа партия " Обединени земеделци ".

Те показват, че е значимо да се обезпечи безпроблемно напредване на земеделската техника поради актуалните агротехнически мероприятия и допълват, че продължаването на земеделското произвеждане изисква безконтролен достъп до агроаптеките и до агроцентрове в страната.

За оцеляването на земеделския отрасъл е належащо също по този начин да не се позволява закъснение или понижаване на дотациите на фермерите, считат още от партията.

По тази причина " Обединени земеделци " желаят да се обезпечи достъп до безлихвени заеми за земеделските производители, а също при опция да се финансира до 60% от заплащането на работещите в земеделските стопанства.

Според тях би трябвало да продължи работата на кооперативните пазари за земеделска продукция, защото затварянето им слага на тестване родните производителите.

" В изискванията на увеличаваща се безработица и лимитирани приходи е належащо да се даде приоритет на комерсиалните практики, които подтикват скъсяването на веригата от производител до краен клиент. Това ще спомогне за предлагането на по-ниски цени на земеделската продукция, ще е фактор за ограничение на спекулата и не на последно място, ще разреши на производителите да получат по-добри доходи от своята активност ", показва се още в позицията на партията.

" Обединени земеделци " още веднъж приканват в огромните търговски вериги и супермаркетите най-малко 50% от селскостопанската продукция в пресен и в модифициран тип да е българско произвеждане.

Те оферират и да се сътвори антикризисен фонд във всяка община, който да се финансира с отчисления от локалните налози и такси, както и да се вкара платформа за електронно ръководство на агросектора - с изключение на посредством отдалечена връзка и подаване на документи по електронен път, да се провежда и реализацията на земеделската продукция посредством система от онлайн тържища и борси.

От партията упорстват и да не се позволява прекъсване на финансирането на стартирали планове по Програмата за развиване на селските региони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР