Допълнителна финансова помощ ще получат медицински специалисти във Видин, които

...
Допълнителна финансова помощ ще получат медицински специалисти във Видин, които
Коментари Харесай

Допълнително възнаграждение ще получат доброволците на Дунав мост 2 при Видин

Допълнителна финансова помощ ще получат медицински експерти във Видин, които бяха на първа линия в изискванията на епидемиологична обстановкал
Средствата са планувани за хората, съдействали на РЗИ за реализирането на граничния здравен надзор на ЧДунав мост 2Ч по време на изключителното състояние поради ковид. Това са медицински експерти от дбщината, работещи в здравни кабинети в детски градини, в учебни заведения и в детската ясла.
С молба за приемането на спомагателната парична помощ регионалният шеф Момчил Станков и кметът на Видин доктор Цветан Ценков изпратиха писмо до здравния министър. Между Министерството на здравеопазването и Община Видин е подписан контракт в осъществяване на план „ Подкрепа на работещи в системата на опазването на здравето в условия на опасност за публичното здраве от COVID-19 “ и Договора за даване на безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020, процедура „ Защита на популацията от закани за публичното здраве, породени от пандемични рецесии “ сред Министерството на труда и обществената политика и Министерството на здравеопазването.
Съгласно контракта се урежда спомагателното заплащане на медицинските експерти за положения труд на първа линия. Припомняме, че те се включиха непринудено, с цел да подкрепят институциите за реализиране на по-експедитивен надзор на моста при Видин - Калафат, където трафикът бе извънредно претрупан.
Екипи на дбщината ще продължат да спомагат и в изискванията на изключителната конюнктура до края на месец септември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР