Допълнителна експертиза ще установява дали е занижена цената при приватизацията

...
Допълнителна експертиза ще установява дали е занижена цената при приватизацията
Коментари Харесай

Допълнителна експертиза разнищва далаверите на Дянков, Трайков и Прокопиев с EVN

Допълнителна експертиза ще открива дали е занижена цената при приватизацията на EVN. Това стана ясно след следващото съвещание по делото против някогашните министри Симеон Дянков, Трайчо Трайков и предприемача Иво Прокиопиев, предава Канал 3.

Тримата са подсъдими поради това, че са продали на занижена цена държавния дял от електроразпределителното сдружение. В резултат нанесените вреди за бюджета са над 28 милиона лв., настояват от прокуратурата.

На днешното правосъдно съвещание беше показана сложна счетоводна и икономическа експертиза. Според нея пазарната стойност на ИВН била 421 милиона лв., а държавният дял бил оценен на 104 милиона.

Така един % се търгувал за над 2 лв., се показва още в заключението на движимостите лица.

В правосъдната зала те бяха атакувани от отбраната на Дянков, Прокопиев и Трайков, като юристите се пробваха да ги изкарат некомпетентни, тъй като не разбирали експертизата.

Последва искане на отбраната за назначение на спомагателна експертиза.

До момента от свидетелски показания пред съда стана ясно, че предприемачът Иво Прокопиев е лобирал пред Националния съвет за тристранно съдействие през април 2010 година да одобрят продажбата на държавните дялове на ЕРП-та.

Показания в тази тенденция направиха някогашният аграрни министър Мирослав Найденов и президента на КТ Подкрепа Димитър Манолов.

За да се форсира приватизацията пък Симеон Дянков оказвал напън върху Комисията за финансов контрол.

Бившият вицепремиер упорствал документите на капиталовия медиатор в договорката "Булброкърс " да бъде придвижена в най-кратки периоди.

Указанията били дадени макар че сдружението, следено от другия обвиняем Иво Прокопиев било глобено с 3 акта за административни нарушавания точно от КФН.

Целта била компанията да се облагодетелства с над 1 милион лв.. Бившият стопански министър Трайчо Трайков пък е с обвиняване за умишлена занемареност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР