Допълнителен трансфер от бюджета в размер на 2.66 млн. лева

...
Допълнителен трансфер от бюджета в размер на 2.66 млн. лева
Коментари Харесай

Отпускат 2.6 млн. лева за летище Русе, възстановяват полетите в началото на 2022 г.

Допълнителен трансфер от бюджета в размер на 2.66 млн. лв. ще получи Община Русе за дотъкмяване на дейностите по възобновяване на инфраструктурата на летище Русе и обезпечаване на неговата експлоатационна валидност. Целта е летището да възвърне активност при започване на идната 2022 година. Решение бе взето на днешното съвещание на Министерски съвет, оповестяват от пресцентъра на кабинета.

Летище Русе има стратегическо значение и забележителен капацитет за напредък, като неговото възобновяване ще окаже значително влияние върху икономическото развитите на целия район. Средствата са предопределени за осъществяване на техническите условия, което ще разреши възобновяване на полетите още при започване на 2022 година, написа в известието.
Редовни полети София-Русе може да има до месеци
Редовни цивилен полети София-Русе и назад може да започват още при започване на 2022 година. Това стана ясно от думите на служебния...
Прочети повече
Стратегическото разположение на град Русе е основен фактор и възобновяването на активността на летището ще способства в огромна степен за развиването на района и за реализиране на по-интегрирана и уравновесена съгласуваност сред типовете превоз.

Стратегическото местонахождение на летището дава опция за съчетание на железопътен, сухопътен, воден и въздушен превоз, което е главен приоритет в политиката на държавното управление в този бранш, написа в известието.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР