Донякъде е изненада как се развива коронавирусът, донякъде не. От

...
Донякъде е изненада как се развива коронавирусът, донякъде не. От
Коментари Харесай

Експерт по инфекциозни болести: Изненадана съм донякъде от новия коронавирус

Донякъде е изненада по какъв начин се развива коронавирусът, ненапълно не. От това семейство, четири коронавируси се срещат при хората. Най-популярните са ТОРС и Близкоизточния респираторен вирус. Изненадващо е, че доста бързо се усилват болните – процентът на смъртност е към 10%, което е по-ниско от времето на птичия грип. Това съобщи проф. доктор Татяна Червенякова доцент в Университетската катедра по инфекциозни заболявания.
Необходимо е малко време – доста мъчно е да се направи ваксина за такива вируси, тъй като те се променят доста бързо, посочи специалистът пред Българска национална телевизия. Тя дефинира като триумф разпознаването на генетиката и секвенцията на вируса – доста непосредствен е до SARS. Не е ясно обаче по какъв начин тъкмо се предава вирусът, посочи Червенякова.
Лично аз съм леко обезпокоена – по-добре обезпокоен, в сравнение с безконтролен, акцентира Червенякова и увери, че управляващите в България се опитвали да работят в синхрон. " Не мога да кажа, че рискът е висок, тъй като нямаме директни полети с Китай ”, добави тя и заяви, че са поставени термокамери по летищата и ограниченията, които се вземат, са идентични с тези от Европа.
Иначе в Китай са взети доста съществени ограничения, като някои от тях включват напръскване по няколко пъти дневно с дезинфектанти на обществени места, мерене на температурата на всички гости на обществени здания, ежедневна информация за здравното положение на чиновниците на огромни компании.
Какво би трябвало да знаем за новия ковид - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР