Доносничеството или докладването на съседи, колеги и дори непознати на

...
Доносничеството или докладването на съседи, колеги и дори непознати на
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Руснаците доносничат за колеги и непознати

Доносничеството или докладването на съседи, сътрудници и даже непознати на управляващите е нещо всекидневно в руската ера в Русия. Сега, когато държавното управление подхваща репресии против критиците на войната в Украйна, хора с персонални обиди и политически идеали още веднъж осъждат другите.

" Бях теоретичен по какъв начин да клеветник от дядо ми, който самият беше клеветник “, твърди жена с името Анна Коробкова. Тя споделя, че живее в огромен съветски град, само че отхвърля да каже в кой.

Но тя споделя, че дядо й е бил неизвестен осведомител на руската загадка полиция по време на Сталин царуване, когато доносите са били част от всекидневието, и тя следва стъпките му. Сега тя рапортува всеки, който счита, че е критик на войната в Украйна.

Self -призна сериен клеветник

Коробкова твърди, че е написала 1397 доноса след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. Тя споделя, че хората са били глобявани, уволнявани и етикетирани като задгранични сътрудници поради нейните изобличения.

" Не ги скърбя ", разкрива тя. „ Изпитвам наслада, в случай че бъдат осъдени поради моите изобличения. “

Нови закони за цензурата бяха въведени малко след съветското навлизане в Украйна през февруари 2022 година Оттогава, Коробкова прекарва по-голямата част от свободното си време онлайн, като постоянно рапортува за хора за " дискредитиране на съветската войска " - закононарушение, което носи санкция до 50 000 рубли ($560; £450) или до пет години отнемане от независимост, в случай че е осъществено повече повече от два пъти.

Коробкова е доста внимателна при диалозите с мен и ще поддържа връзка единствено по имейл. Тя не желае да покаже лицето си и отхвърля да показа доказателство за самоличността си. Тя споделя, че това е по този начин, тъй като постоянно получава смъртни закани и се опасява, че информацията й може да бъде хакната или открадната.

Тя наподобява има два претекста да доносничи на своите съграждани. Първо, тя ми споделя, че има вяра, че оказва помощ на Русия да победи Украйна и, второ, счита, че това ще помогне за отбраната на личната й финансова непоклатимост. Тя живее сама и работи на повърхностен работен ден като професор по филантропични науки, разчитайки доста на спестяванията си. Но Коробкова се притеснява, че Русия може да изплати репарации, в случай че спорът върви по пътя на Украйна и това може да засегне финансите на цялата страна и на всички, които живеят там.

" Всички тези, които се опълчват на специфичната военна интервенция, са противници на моето лично благоденствие “, изяснява тя, прогнозирайки, че победа за Украйна би била загуба за нея. „ Мога да изгубя всичките си спестявания и ще би трябвало да си намеря работа на цялостен работен ден. “

Откакто бяха въведени новите закони за цензурата, бяха регистрирани повече от 8000 случая намерено против хора за дискредитиране на армията, съгласно самостоятелна съветска правозащитна група OVD-Info. targets

Коробкова рапортува най-много за хора, които приказват с медиите, изключително тези, които се появяват в интернационалните медии, като BBC. Една от целите на Коробкова е антропологът Александра Архипова.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР