„Доноси“, на които се основават повдигнатите от прокуратурата „неаргументирани и

...
„Доноси“, на които се основават повдигнатите от прокуратурата „неаргументирани и
Коментари Харесай

Боршош пред съда: Обвиненията са несъстоятелни, основават се на доноси

„ Доноси “, на които се основават повдигнатите от прокуратурата „ неаргументирани и безпочвени обвинявания “ и които унищожават „ необикновен екип “ – съгласно някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош това виждаме в процеса против него за непозволено консумиране на непозволено изразходвани 3,5 млн. лева бюджетни средства. В последната си дума преди прочитането на присъдата той изиска да бъде оневинен.

Според него „ изцяло несъстоятелните, неаргументирани и безпочвени обвинявания на прокурорите “ се основават на „ доносите на уволнени и глобени от мен чиновници, които не имат никакви професионални качества и работна просвета “.

„ Големият проблем е, че тези обвинявания стопираха работата на един необикновен екип. Екип от хора, които работеха отдадено за страната си и развиваха културата като висша полезност. В това бездуховно време ние в НДК показахме, че е допустимо когато вършиш работата си почтено и безрезервно можеш да променяш страната си “, съобщи Боршош.

В правосъдната зала той похвали работата на своите подчинени: „ Успяхме да създадем впечатляващи нови пространства и форми, немислими дотогава, които доведоха до увеличение на приходите с близо два милиона и половина годишно, това е ослепителен образец за налагане на нов мениджмънт на културата “.

В края на ревюто си, той означи, че през днешния ден се навършват 40 година от откриването на НДК и за него е чест да бъде „ един от тези, които трансфораха постройка основана за тоталитарни партийни конгреси в актуален европейски важен център за просвета и нематериалност “.

По-рано в хода на делото показания даде и вицепремиерът Томислав Дончев, който уточни, че е имал различия с Мирослав Боршош във връзка с ремонта на двореца на културата и на европредседателството: „ Имах терзания, че разноските са в ритъм, който не подхожда на приходите. Така се образуваха дефицити, а за част от тях по този начин и не получих документи “.

Бившият ръководител на Съвета на шефовете на НДК Валентин Кръстев също е обвиняем, като в последната си дума също изиска да бъде оневинен по всички обивнения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР