Донорството не е само хуманна кауза, това е свещено дело,

...
Донорството не е само хуманна кауза, това е свещено дело,
Коментари Харесай

Донорството може да се сравни само с едно - раждането на нов живот

" Донорството не е единствено хуманна идея, това е свещено дело, което дава живот на хората . " Това посочи здравният министър Кирил Ананиев, който участва на връчването на годишните оценки за принос към донорството и трансплантацията в Народния спектакъл " Иван Вазов ".

По думите на здравния министър вълнуващо е, че по време на събитието има достойнството да се сложи началото на една извънредно значима идея , която е обвързвана със спасяването на човешки живот .
 Борисов недоумява за какво има предубеждения за донорството
Борисов недоумява за какво има предубеждения за донорството

Не единствено спасяваш живот, само че и част от теб продължава да живее, посочи министър председателят

" Днешното събитие не е толкоз благородно, колкото делото на хората, за които ние сме се събрали да почетем ", акцентира Ананиев.

Той благодари на околните и родителите на донорите , тъй като това е доста тежко решение в доста сложен миг. През актуалната година за първи път се дефинират годишни оценки на хората, които подкрепиха да се случи донорството и трансплатанцията в страната ни, изясни Ананиев.

Здравният министър е уверен, че няма да бъде първи и финален път, а традицията, премиите и оценките ще станат годишни и ще бъдат мощен тласък и претекст за развиването и надграждането на напъните ни за постигането на по-добри резултати.
 Донорството е действително и трансформира човешкия живот
Донорството е действително и трансформира човешкия живот

Професионализъм и екипна работа са нужни при интервенциите

Според Ананиев акцията за донорството има за цел българското общество да бъде осведомено за това какво съставлява донорството, какви резултати има, какви изгоди носи самата трансплантация .

" Има доста дела в България, само че не всички се поддържат и доста хора не виждат смисъл да поддържат дадена идея. Аз съм уверен, че зад нашата идея ще застане съвсем цялото българско общество . Да дариш втори живот на един човек, който е болен и има потребност от орган, няма по-голяма премия от това ", сподели здравният министър.

Той посочи, че донорството и даването на право на втори живот може да се съпостави единствено с едно - раждането на новия живот . За това здравният министър още един път благодари на всички, които вземат участие в процеса и прикани да се обединят напъните на обществото да бъде издигнато донорството и трансплантациите на доста по-високо ниво .
 България е на опашката по донорство в Европейски Съюз
България е на опашката по донорство в Европейски Съюз

Това съобщи шефът на Агенцията по трансплантации

Ананиев се похвали, че акцията за донорството е надхвърлила упованията и българските жители са станали съпричастни към нея.

Награди получиха координатори по донорство, водещи трансплантолози и шефове на лечебни заведения - донорски бази и трансплантационни центрове.

От своя страна изпълнителният шеф на Изпълнителна организация " Медицински контрол " Росен Иванов разяснява, че през днешния ден се прави първата крачка, която е безусловно потребна. " Днес желаеме да поднесем публично своите почитания, признателност и благодарност на всички, които имат отношение към трансплантацията ", уточни шефът на ИА " Медицински контрол ".
 Все по-малко са отводите от донорство
Все по-малко са отводите от донорство

Бъдещето на медицината е в трансплантологията

Той благодари на координаторите по донорство, които жертват своето време, професионализъм и човешко отношение, с цел да могат да приготвят донора и неговите органи да могат да бъдат трансплантирани. Росен Иванов благодари на лекарите оператори, които правят интервенцията по трансплантациите и я дефинира като доста висока, виновна, профилирана и професионална работа.

" Благодаря и на медицинския личен състав, който се грижи за следтрансплантационния интервал, тъй че да може трансплантираният да продължи своя живот ", сподели Росен Иванов.

В умозаключение той добави, че с осъществяването на трансплатанцията се случва дребното знамение, в което един човек, който си е отишъл, продължава да живее в различен човек .
 Църквата благослови донорството при осъзнато единодушие
Църквата благослови донорството при осъзнато единодушие

И при тъкмо съблюдаване на учредения за мозъчна гибел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР