Донор на сперма стана баща на общо 15 деца. Мъжът

...
Донор на сперма стана баща на общо 15 деца. Мъжът
Коментари Харесай

Донор с генетично заболяване направи 15 деца

Донор на сперма стана татко на общо 15 деца. Мъжът обаче се оказа, че страда от наследствено генетично заболяване.

37-годишният Джеймс Макдугъл е „ оказал помощ “ на доста дами с проблематично забременяване, да станат родители. Грозното в тази ситуация, е че Джеймс, е знаел за генетичния си проблем. Това съгласно законите в Англия е подсъдимо.

Той е рекламирал услугите си посредством обществените медии, защото е знаел, че способността да предава синдрома ще го изключи от клиниките за плодовитост.

Fragile X е нелечим и нормално води до компликации при учене, както и невисок коефициент на просветеност. Повечето момчета и към половината от девойките, родени от родител с този ген, ще имат болестта.

Съобщава се, че Макдугъл е подписал съглашения, съгласно които няма да търси контакт с някои от децата си, които са на възраст 3 или по-малко години, само че въпреки всичко е подал молба до съда и си е издействал заповеди, които му разрешават да прекарва време с четири от тях, сочат отчетите.



Действията му излязоха нескрито, откакто три от майките се опълчиха на заповедите за срещи с децата.
Съдия в Дерби взема решение да анулира свижданията с „ наследниците “ му, като не разрешава и да подава молба в съда през идващите три години.

Съдията по делото въпреки всичко показва опасения, че мъжът ще се опита да подари още веднъж спермата си посредством обществените мрежи.

Макдугъл, който самият не страда от Fragile X, беше разказан в съда като комплициран човек с известни компликации от аутистичния набор.

Установява се, че той не е имал визия за държанието си, не изразявал съпричастност към нанесената контузия у майките и децата им, като даже станал нападателен.

В хода на делото излизат и неприятни дейности от негова страна към една от дамите. През 2020 година на Коледа, той ѝ позвънил 77 пъти, за което е получен и сигнал за тормоз.

Семейството на Макдугъл скочи в негова отбрана, като упорстват, че той е споделил на всички майки за положението и не се е отказал от родителската си отговорност в случаите, когато се твърди, че го е направил.
Това излиза наяве от документите, които предоставял на дамите. В тях били разказани биологичните му характерности, в това число въпросният синдром. Той обаче съзнателно смалил шрифта, като го позиционирал съсвем в края на документите, по този начин, че повти да не се схваща.

Неговата майка Джун Макдугъл на 73 години, сподели: „ Той искаше да бъде част от живота им, искаше да види децата си.

Джеймс получава възбрана да се свързва по какъвто и да било метода с 15-те си деца и майките им, даже и по пощата.

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР