Донко Аврамов от славното трио Спешен случай си отиде навръх

...
Донко Аврамов от славното трио Спешен случай си отиде навръх
Коментари Харесай

Почина един от славните музиканти на прехода

Донко Аврамов от славното трио " Спешен случай " си отиде точно на 24 май. Това разгласи китаристът Николай Томов.
" Душица добра! Дълбок реверанс ", написа той на стената си във Фейсбук.
Аврамов си отиде три месеца откакто отпразнува 65-я си празник на 26 февруари, написа в. " 24 часа ".
Донко Аврамов е вторият член от " Спешен случай ", който умря след гибелта на Антоанета Ампова през 2016 година и в този момент единственият жив остана бащата на Графа - Кирил Ампов.
Донко се причислява към музикалното семейство през 1984 година и дружно основават златни шлагери като " 9 милиона мишлета ", " Карай Джони ", " Кашлица ", " Нема лабаво ", " Бананова република ", " С Анчето в ханчето " и още мн. други
След края на певческата кариера музикантът се устоя най-вече от уроци по китара и барабани. За жал, заболява онкологично – от цироза. Второто му тежко заболяване е диабет. Много от приятелите му не схващат за казуса, защото Донко резервира яркото си възприятие за комизъм.
През 2016 година от рак умря и певицата Антоанета Ампова. В нейна памет синът ѝ Владимир Ампов–Графа издаде диск с най-хубавите песни на триото, чийто трети член, както е известно, е Кирил Ампов.
Донко Аврамов дочака антологичния албум на " Спешен случай ", само че не можа да му се радва дълго. " Така и не можахме да се забележим, единствено се чухме ", изрази оскърбление радиожурналистът Данчо Стълбицата, който се е надявал да интервюира артиста във връзка диска, написа в. " Уикенд ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР