Дончо Златев, член на НИС на СДС, призовава премиера Бойко

...
Дончо Златев, член на НИС на СДС, призовава премиера Бойко
Коментари Харесай

С партийните субсидии да се купят детски линейки, зове общински съветник

Дончо Златев, член на НИС на Съюз на демократичните сили, приканва премиера Бойко Борисов да планува средства за закупуването на 27 профилирани детски коли за спешна помощ във всички регионални градове. Това стана ясно от отворено писмо на Златев до медиите.

Той напомня, че от месец се разпространява концепцията държавното управление да даде 4 млн.лв. за тези коли за спешна помощ.

По думите му средствата могат да дойдат от разликата от 16-18 млн. лв., която ще се получи след направеното предложение на премиера Борисов партийната дотация да падне от 11 лева на 1 лева

Златев акцентира, че цената на една профилирана детска кола за спешна помощ е едвам 150 хил.лв ., а толкоз години не са се намирали средства за закупуването на такива коли за незабавна помощ.

Той прецизира, че единствената такава кола за спешна помощ в страната, която се употребява в София, е закупена с дарения.
 Борисов предложи 1 лева партийна дотация Обновена
Борисов предложи 1 лева партийна дотация

Лично пристигна в Народното събрание, а спечелил изборите като кмет без нито един лев

Дончо Златев отбелязва още, че тези коли за спешна помощ не са като елементарните, защото са оборудвани с високотехнологичен транспортен кувьоз за неонатални пациенти, инсталиран на профилирана самоносеща се носилка. Самите кувьози също имат вградени всички нужни системи за мониторинг.

По думите му колата за спешна помощ с изключение на за най-малките е планувана и за по-големи деца. Златев добавя, че министър председателят е потвърдил, че може да се вслушва в гласа на хората и се надява и този път да бъдат подхванати дейности.

Той е безапелационен, че към този момент месец Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите не са дали мнение по неговото предложение и по тази причина се надява след намесата на Борисов, колите за спешна помощ да бъдат закупени.

Трябва да дадем по-голям късмет на най-беззащитните - децата, акцентира още Златев.
 Спешната помощ в София към този момент има кола за спешна помощ за недоносени бебета
Спешната помощ в София към този момент има кола за спешна помощ за недоносени бебета

Осигурява специфични грижи при превозването им
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР