Доналд Туск е голям приятел на България. Всички си спомняме

...
Доналд Туск е голям приятел на България. Всички си спомняме
Коментари Харесай

Бойко Борисов: В момента ЕНП има нужда от президент точно като Доналд Туск

Доналд Туск е огромен другар на България. Всички си спомняме какъв жест ни направи с речта си на български по време на откриващата церемонията на европредседателството в София. Той е партиец, някогашен министър председател на Полша, познава доста добре обстановката на Балканския полуостров. Като ръководител на Европейския съвет работеше в доста сложни времена. Туск е корав човек, доста деятелен и изкусен. В момента Европейската национална партия има потребност от президент тъкмо като него. Това съобщи ръководителят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов пред публицисти при идването си в Загреб за Конгреса на Европейската национална партия, който би трябвало да избере нов президент на организацията.

„ За страдание през днешния ден доста партии и членове на ЕНП не изповядват нашите полезности. Сдружават се със социалисти, комунисти и извънредно леви. Доналд Туск е доста добър избор за президент на ЕНП изключително предвид на времената, които ни предстоят “, разяснява Бойко Борисов.

Премиерът подсети, че през днешния ден държавното управление за поредна година отпусна 51 млн. лева за коледни надбавки към пенсиите на близо 1,3 млн. души в България. „ За осми път отпускаме средства за коледни надбавки, същото вършим и по Великден. Това можем да си го позволим с помощта на борбата с контрабандата и корупцията и положителната работа на приходните организации “, изясни той.

По тематиката със гибелта на 3-годишното дете в София, Борисов заяви, че следователите са иззели записи, предписания и документи. Също по този начин и родителите са разпитани. „ Майката и бащата са снимали по какъв начин се държат с тях работещите в болничното заведение. Потресен съм. Затова съм и толкоз изострен в изявленията си “, показа той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР