Доналд Тръмт, Си Цзинпин, Ким Чен Ун и Мохамед ибн

...
Доналд Тръмт, Си Цзинпин, Ким Чен Ун и Мохамед ибн
Коментари Харесай

Няма европеец сред 10-те номинации на сп."Тайм" за "Личност на годината"

Доналд Тръмт, Си Цзинпин, Ким Чен Ун и Мохамед ибн Салман - това са част от десетте номинации на американското списание " Тайм " за авторитетната купа " Личност на годината " за 2017г.

Списъкът бе показан в известното телевизионно предаване Today на NBC малко преди оповестяването на носителя в сряда.

Президентът на Съединени американски щати изпреварващо съобщи, че не желае да взе участие, на което списанието отвърна, че процедурата е поверителна и не може да разяснява. Едно от догатките за отхвърли на Тръмп бе, че нормално спечелилият се чака да даде обстойно изявление и да взе участие в специфична фотосесия.

Тази година в Топ 10 са попаднали освен персони, само че и група поданици на Съединени американски щати и акция в обществените мрежи.

Сред тях е някогашният шеф на ФБР Робърт Мюлър, който води следствието за евентуални противозаконни връзки на екипа на Тръмп с Русия и към този момент упрекна четирима души, в това число някогашен началник на предизборната акция и някогашен консултант по въпросите на националната сигурност.

Само един от предприемачите се оказа заслужен за журито на сп. " Тайм " - Джеф Безос, основател и общоприет шеф на " Амазон ", поради това, че е станал " най-богатият човек на света и продължава да уголемява световната си комерсиална империя ".

От креативните среди само Пати Дженкинс е стигнала до финалните 10. Тя е режисьор на кино лентата " Жената знамение " - първият, режисиран от жена и минал прага от 100 милиона $ доходи в първия уикенд на екрана.

От спортистите задоволително авторитетен за журито се е оказал образецът на Колин Каперник - състезателят по американски футбол, който отхвърли да стане при осъществяване на химна на Съединени американски щати. Тази форма на митинг против расицма и полицейското насилия над цветнокожи бе остро наказана от Тръмп, което провокира вълна от благосклонности и стотици почитатели.

" Поколението на фантазиите " (Dreamers) е друга от номинациит Така в Съединени американски щати назовават децата на противозаконни имигранти, на които президентът Барак Обама разреши да останат с вероятност да узаконят престоя си, да учат, да работят и да станат американски жители. Тръмп заплаши да анулира този статут и това провокира голям брой митинги, в това число тъй като това са хора, които даже и да са в страната след нарушаване, то отговорността за него носят възрастните.

Незатихващите обвинявания и разкрития за полови посегателств, непочтено и неуместно държания по отношение на другия пол родиха придвижването #MeToo. Първоначалният подтик даде абсурдът с Харви Уайнстийн - един от най-влиятелните хора в Холивуд, който десетилетия наред остава ненаказан и едвам в този момент международни звезди започнаха да разкриват по какъв начин се е възползвал от властта си.

През предходната година " Личност на годината " стана Доналд Тръмп още преди да е заел поста си в Белия дом. Тогава списанието го разгласи за " презцидент на разединените американски щати ".

Преди това изборът на " Тайм " се спря на Ангела Меркел, борещите се с епидемията от вируса ебола, папа Франциск и Барак Обама.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР