Доналд Тръмп знае, че губи. През последните дни американският президент

...
Доналд Тръмп знае, че губи. През последните дни американският президент
Коментари Харесай

Тръмп знае, че губи

Доналд Тръмп знае, че губи. През последните дни американският президент е осъзнал тази мрачна прогноза, доста близки до него хора разясниха пред " Политико " на фона на многото неприятни изследвания и предизвестия от някои от най-непоколебимите му съдружници, че той е на път да остане еднократен президент.

Тръмп е в стадий, който помощниците му разказват като най-лошия миг от неговото ръководство, засенчен от всеобхватните рецензии поради отговора му на пандемията от ковид и общонационалните расови безредици. Митингът му в Оклахома предишния уикенд, първият му от март, се оказа несръчен проблем, откакто той не съумя да запълни залата.

Това, което трябваше да бъде елементарно изявление с водещия на Fox News Шон Ханити в четвъртък, ужаси съветниците му, когато Тръмп предложи разтърсващ, несъответствуващ отговор на елементарен въпрос по отношение на задачите си за втори мандат. Обикновено самоувереният президент безмълвно призна, че може да загуби, когато сподели, че Джо Байдън " ще бъде твой президент, тъй като някои хора може би не ме обичат ".

В часовете след излъчването на изявлението, във вътрешния му кръг се появяват въпроси дали в действителност го желае, когато става дума за преизбиране.

Тръмп има време за възобновяване и политическата конюнктура може да се усъвършенства за него. Но изявленията с доста хора, близки до президента, демонстрират старания за преизбиране без посока - и един дефокусиран претендент, който неведнъж подкопава самичък себе си.

" Съгласно актуалната траектория, президентът Тръмп е в пропастта на едно от най-тежките изборни провали в актуалните президентски избори и най-лошото исторически, за настоящия президент ", съобщи неговият покровител и някогашни политически консултант Сам Нунберг.

Нунберг уточни национални изследвания, оповестени от CNBC и New York Times/Siena през предходната седмица, показващи, че Тръмп получава под 40% против Байдън.

Ако числата за Тръмп ерозират до 35% през идващите две седмици, Нунберг добавя, че " действително ще бъде изправен пред загуба на избор с 400 плюс глас и президентът ще би трябвало мощно да преразгледа дали желае да продължи да се кандидатира за президент на републиканците. "

Зад кулисите, Тръмп и неговият екип подхващат стъпки за поправяне на курса. През седмицата след митинга в Тулса президентът признава, че изостава, съгласно трима души, осведомени с неговите разсъждения. Тръмп заема по-практическа роля в акцията и показва подготвеност за повече хора към екипа. Неотдавна той организира срещи, фокусирани върху напъните му в обособените щати.

Зетят на Тръмп, Джаред Къшнър, който дейно управлява акцията от Белия дом, се чака да играе още по-активна роля.

Мениджърът на акцията на Тръмп, Брад Парскейл е упрекнат импровизирано за неуспеха в Тулса. Някои хора се оплакват, че обществено изяснява по какъв начин 1 милион души са поискали билети, похвала, която се провали, когато хиляди места бяха празни по време на речта на Тръмп.

Съюзници на Тръмп не харесват Парскейл, настояват, че акцията няма съгласувана тактика и посока. Но хората, близки до президента, упорстват, че към този момент си резервира поста. Тръмп, който посети Арлингтън, централата на Вирджиния преди няколко месеца, е впечатлен от изтънчеността на организацията.

Парскейл, който е цифров пълководец, получи някои подкрепления през последните седмици. Дългогодишният консултант на Тръмп, Бил Степиен получи спомагателни отговорности в акцията, в това число работа с политическия шеф Крис Кар и Републиканския народен комитет по отношение на изборната интензивност. И Джейсън Милър, деец от акцията през 2016 година е върнат, с цел да бъде основен политически пълководец.

Но тези вътрешни ходове са създали малко, с цел да успокоят републиканските брожения по отношение на персоналното показване на президента. Водещият на Fox News и любим на Тръмп, Тъкър Карлсън искрено предизвести в шоуто си тази седмица, че президентът " може да загуби тези избори ". Сенаторът от Южна Каролина Линдзи Греъм, различен непосредствен съдружник на Тръмп, сподели пред кореспонденти, че президентът би трябвало да акцентира " повече на политиката и по-малко на своята персона ".

Екипът на Тръмп упорства, че процентите на президента наложително би трябвало да се подобрят, като ускорява обществените си изяви и ускорява офанзивите си против Байдън.

Кампанията на Тръмп започва огромна телевизионна рекламна акция против 77-годишния някогашен вицепрезидент, в това число споменавайки умствения му потенциал и близо 50-годишната му политическа кариера. Надявайки се да го дискредитира пред афро-американските гласоподаватели, акцията на Тръмп пуска реклами, които натъртват, че Байдън има централна роля в законопроекта за престъпността от 1994 година

Тези рекламите се излъчват в редица щати, в това число Джорджия, обичайно републикански цвят, където Тръмп ненадейно се озова в борба за проценти. Очаква се и акцията за паричните потоци да остане в ефира на малките екрани в голям брой основни щати през.

Ветераните от първата президентска акция на Тръмп оприличиха актуалното си усложнение с кошмарното лято на 2016 година, когато той се сблъска с голям брой кавги.

" Имаше сходни проблеми през 2016 година.. Хилъри Клинтън можеше да е в Белия дом сега. Джо Байдън е най-слабият претендент на демократите за едно цяло потомство и ние го дефинираме по този метод ", съобщи представителят на акцията на Тръмп, Тим Мъртау. " Ние сме четири месеца преди деня на изборите и в края на краищата ще бъде явен избор сред невероятните достижения на президента Тръмп и половин век провали на Джо Байдън във Вашингтон, D.C. "

Все отново съветниците на Тръмп признават, че за свалянето на процентите на Байдън ще е належащо равнище на дисциплинираност, която Тръмп не показва. Те желаят Тръмп - който употребява акаунта си в " Туитър ", с цел да наскърбява и атакува критиците си, от водещия на MSNBC Джо Скарбъроу до някогашния консултант по националната сигурност Джон Болтън - да спре да се концентрира върху незначителни неща, които не са изключително значими за гласоподавателите.

Това че Байдън се покри по време на пандемията много затруднява Тръмп да нанесе удар, разясняват неговите съветници. Но републиканците упорстват, че той и неговата акция би трябвало да измислят нещо и то скоро.

" Ключовият фактор е, че Байдън съумя да остане отвън полезрението. Републиканците би трябвало да стартират да дефинират Байдън, да употребяват запаси и старания и поредни послания ", съобщи Дейвид Макинтош, президент на про-Тръмп клуба за напредък.
 Невиждано за президент на Съединени американски щати дъно за рейтинга на Тръмп
Невиждано за президент на Съединени американски щати дъно за рейтинга на Тръмп

40% утвърждават ръководството му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР