Доналд Тръмп заяви в събота, че е помолил здравните власти

...
Доналд Тръмп заяви в събота, че е помолил здравните власти
Коментари Харесай

Тръмп на шега или не призова: Забавете темповете на тестване за COVID-19

Доналд Тръмп съобщи в събота, че е помолил здравните управляващи да забавят темповете на тестване за COVID-19. Стопанинът на Белия дом се аргументира с това, че по този метод пораства броят на случаите, открити в Съединени американски щати. Знаете, страната е най-пострадалата в света от пандемията.
Без да изясни дали е сериозен, или се майтапи, американският президент съобщи пред многолюдното можество от свои последователи, събрали се в Тълса, Оклахома, че тестването е „ нож с две остриета “.
" Ето я неприятната страна: когато вършим подобен размер на скрининг, ние откриваме повече хора, откриваме повече случаи ", продължи той по време на тази първа среща, проведена по време на пандемията в Съединени американски щати.
" Затова споделих на моя екип: " Забавете тестването. Правят проби и проби... ", добави Доналд Тръмп, чието ръководство на здравната рецесия в Съединени американски щати е необятно подложено на критика.
" Очевидно той се майтапеше, осъждайки неуместното отразяване в медиите ", съобщи чиновник на Белия дом пред AFP при изискване на анонимност.

https://t.co/V2I4kvMHrc
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 21, 2020
БГНЕС напомня, че шестима членове на екипа на акцията на Тръмп дадоха позитивен резултат при тестване за COVID-19 и бяха сложени под карантина няколко часа преди митинга. Досега относително пощадена, Оклахома сега претърпява скок на откритите случаи.
Съединените щати са страната, която е най-засегната от новия ковид с повече от 2,2 милиона случая и близо 120 000 умряли при близо 330 милиона население. 
Актуална статистика за пандемията в България и по света може да видите в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР