Доналд Тръмп заяви, че се позовава на Петата поправка и

...
Доналд Тръмп заяви, че се позовава на Петата поправка и
Коментари Харесай

Тръмп каза, че няма да свидетелства пред гражданското разследване за бизнес делата му

Доналд Тръмп съобщи, че се базира на Петата корекция и няма да свидетелства по гражданското следствие в щата Ню Йорк за бизнес делата му, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. 

Автомобилният конвой на някогашния президент на Съединени американски щати дойде към 9 часа тази заран в офиса на генералния прокурор на щата Летиша Джеймс. Час по късно той съобщи, че " е отказал да дава отговор на въпроси според правото и привилегията на всеки жител, дадени му от конституцията на Съединени американски щати ". В писменото си изказване той уточни, че преди се е чудел за какво е нужно почтен човек да се базира на Петата корекция, само че в този момент знае отговора на този въпрос. " Когато твоето семейство, твоята компания и всички хора в твоята орбита станат цел на голословен и политически стимулиран Лов на вещици, подкрепян от юристи, прокурори и Фейк Новинарски Медии, тогава нямаш избор ", съобщи Тръмп. 
Т.нар. Пета корекция дава опция на обвинен да не дава показания, които могат да го уличат в закононарушение, разясниха осведомителните организации.

Решението на Тръмп да се позове на конституционното си право идва няколко дни откакто сътрудници на ФБР обискираха имението му в Мар а Лаго във Флорида като част от настрана федерално следствие дали е присвоил секретни документи при напускането на Белия дом. 

Гражданското следствие в щата Ню Йорк, водено от щатския общоприет прокурор Летиша Джеймс, е по съмнения, че компанията на експрезидента " Тръмп организейшън " е раздувала цените на първокласни парцели и небостъргачи, с което е подвеждала наемателите и данъчните управляващи. През май Джеймс разгласи, че нейното следствие е към края си и че в хода му са събрани солидни доказателства в поддръжка на предприемането на правосъдни дейности против Тръмп и/или неговата компания.  

В петък " Тръмп организейшън " и нейният дълготраен финансов шеф Алън Уайсълбърг ще бъдат в съда по отношение на техен иск да бъде оттеглени обвиняванията на окръжния прокурор на Манхатън против тях за данъчни измами по редом дело. По това дело, подбудено от разкритията на екипа на Летиша Джеймс, Уайсълбърг и компанията не се признават за отговорни. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР