Доналд Тръмп заяви, че очаква сключването на търговското споразумение между

...
Доналд Тръмп заяви, че очаква сключването на търговското споразумение между
Коментари Харесай

Тръмп похвали Тереза Мей за ЕС, оказаха се и единни в позицията към Русия

Доналд Тръмп съобщи, че чака сключването на комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати с Англия, откакто тя напусне Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.
 
На взаимна конференция н английския президент Тереза Мей в нейната извънградска резиденция Чекърс президентът на Съединени американски щати сподели: " Когато процесът по Брекзита завърши и евентуално Обединеното кралство напусне Европейски Съюз - аз не знам какво ще създадат те, само че каквото и да извършите вие, за мен е окей, това си е ваше решение ". После той продължи: " Каквото и да извършите, за нас е окей, само че просто направете по този начин, че да може да търгуваме посред си; единствено това е от голяма важност. Това е невероятна опция за нашите две страни и ние ще се възползваме от нея напълно ".
 
Ройтерс означи, че тези думи на Тръмп контрастират с казаното от него в изявление, в което той споделя, че тактиката на Мей ще направи невероятно комерсиално съглашение сред Вашингтон и Лондон.
 Доналд Тръмп и Тереза Мей БГНЕС
В изявлението за таблоида " Сън ", оповестено часове преди срещата му с английския министър председател, Тръмп насочи рецензии към " много несполучливите " резултати от предложенията на Тереза Мей за Брекзита и нейната тактичност в договарянията за овакантяване на Европейски Съюз през март следващата година. След това, на конференцията в градината на резиденцията Чекърс, Тръмп зае напълно друга позиция и сподели, че Мей е свършила " страхотна работа ".-->
 
Миналата седмица на закрито за медиите съвещание на държавното управление, състояло се в същата резиденция, Мей съумя да наложи своя проект за излизане от Европейски Съюз, само че след това двама основни министри от нейния кабинет подадоха оставка. По този мотив Тръмп сподели пред " Сън ", че това е вкарало Англия в неразбория, напомни Ройтерс.
 Доналд Тръмп и Тереза Мей БГНЕС
Междувременно английската министър-председателка Тереза Мей и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обявиха на конференцията след диалозите в резиденция Чекърс край Лондон, че са единни в позицията си към Русия и президента Владимир Путин, с който Тръмп би трябвало да беседва в понеделник в Хелзинки на първата двустранна среща на двамата водачи за възстановяване на връзките сред Вашингтон и Москва, съобщи Франс прес.
 
" Единодушни сме, че е значимо да имаме разговор с Русия от позиция на силата и единството ", разгласи Мей.
 Доналд Тръмп и Тереза Мей БГНЕС
Британското държавно управление има напрегнати връзки с Русия, които в допълнение се утежниха поради отравянето на английска земя на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, за което Лондон упреква Москва.
 
" Бяхме доста по-твърди към Русия от всички ", сподели Тръмп. " Ако съумеем да развием връзки (с Путин), би било фантастично ". Тръмп сподели, че ще повдигне пред Путин въпроса за съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, само че уточни, че не чака Путин да каже: " Хвана ме натясно ", съобщи Асошиейтед прес.
 Доналд Тръмп и Тереза Мей БГНЕС

 Доналд Тръмп и Тереза Мей БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР