Доналд Тръмп започна съдебна битка с американското министерство на правосъдието

...
Доналд Тръмп започна съдебна битка с американското министерство на правосъдието
Коментари Харесай

Тръмп заведе дело срещу Министерството на правосъдието

Доналд Тръмп стартира правосъдна борба с американското министерство на правораздаването като изиска от съда да замрази следствието на файловете, конфискувани при акцията от вкъщи му в Мар-а-Лаго. Правният екип на някогашния американски президент изиска да бъде назначен самостоятелен юрист, който да следи документите, взети от сътрудниците на ФБР по-рано този месец, заяви Военновъздушни сили.

Единадесет комплекта секретни файлове са били взети от имението на Тръмп във Флорида на 8 август, съгласно ФБР.

Бившият президент е разследван по съмнения за корист с държавни документи. Всички държавни водачи на Съединени американски щати са задължени да трансферират и архивират всички файлове и имейли на специфична държавна организация, наречена Национален списък – нещо, което Тръмп не е направил, отнасяйки ги от Белия дом в имението си във Флорида през януари 2021 година

В правосъдния иск от 27 страници, подаден в съда във Флорида, правният екип на Доналд Тръмп упреква Министерството на правораздаването, че се готви да използва  „ политически потребни документи ”, които ще „ осуетят желанията на президента Тръмп да се кандидатира още веднъж ". Според юристите „ президентът Доналд Дж. Тръмп е безапелационният любимец в републиканските президентски избори през 2024 година и в общите избори през 2024 година, в случай че реши да се кандидатира “.

 „ Шокиращо нападателният ход “ на Мар-а-Лаго, както го назовават, на към две дузини сътрудници на ФБР е осъществен „ без схващане на страданието, което ще аргументи на множеството американци “, настояват юристите на някогашния президент. Те са на мнение, че заповедта за обиск е била прекомерно необятна и претърсването е нарушило Четвъртата корекция на Конституцията на Съединени американски щати, която пази американците против голословно претършуване и изземване.

В малко изказване Министерството на правораздаването означи, че прокурорите са осведомени с делото и ще отговорят в съда. „ Заповедта за претършуване в Мар-а-Лаго е позволена от федерален съд при нужното определяне на евентуална причина “, безапелационен е представителят на ведомството Антъни Коли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР