Доналд Тръмп започна атака срещу съдията, на когото е възложено

...
Доналд Тръмп започна атака срещу съдията, на когото е възложено
Коментари Харесай

Тръмп атакува съдия, докато мобилизира подкрепа

Доналд Тръмп стартира офанзива против съдията, на който е предоставено делото му, пробвайки се да подкопае доверието в следствието и да активизира подкрепящите го в своя отбрана, съобщи Би Би Си.

Съдия Хуан Мърчан е управлявал две каузи, представляващи интерес за Тръмп, и изходът на нито едно от тях не се е харесал на някогашния президент.

Едното беше делото за данъчна машинация на Trump Organization, в което правосъдното жури призна едноименната компания за отговорна по 17 обвинявания, в това число за подправяне на бизнес документи.

В обвързвано дело някогашният основен финансов шеф на Тръмп се призна за отговорен за ролята си в данъчната машинация като част от съглашение с прокуратурата.

Тръмп се оплака от метода, по който е бил третиран дългогодишният му чиновник.

По-рано тази година Алън Вайселберг беше изведен от чуването за присъдата си с белезници и превозен до пандиза на остров Райкърс, с цел да изтърпи петмесечната си присъда.

В известие, оповестено през днешния ден в интернет, Тръмп упрекна арбитър Мърчан, без да разполага с доказателства, че е принудил финансовия му шеф да одобри съглашението и че се е отнесъл грубо към компанията му./БГНЕС

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР