Доналд Тръмп заплаши да лиши от финансова помощ всички държави,

...
Доналд Тръмп заплаши да лиши от финансова помощ всички държави,
Коментари Харесай

Тръмп: Спирам парите на противниците на решението за Йерусалим

Доналд Тръмп заплаши да лиши от финансова помощ всички страни, които поддържат резолюцията на Организация на обединените нации срещу признаването на Йерусалим за столица на Израел.

„ Те вземат от нас стотици милиони и даже милиарди долари и гласоподават срещу нас. Нека гласоподават. От това ние ще създадем огромна спестовност. Все ни е едно “, съобщи Тръмп пред публицисти в Белия дом.

Тръмп направи изказването преди днешното съвещание на Генералната асамблея на Организация на обединените нации за резолюцията. В плана на документа, импортиран от Египет, Съединени американски щати не са директно посочени, само че се споделя, че всяко решение за Йерусалим би трябвало да бъде анулирано.

Американският дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи, че Тръмп е изискал от нея да рапортува кой ще гласоподава срещу Съединени американски щати през днешния ден.

Палестинският външен министър Риад Малики и турският Мевлют Чавушоглу реагираха с обвинявания: „ Съединени американски щати останаха сами и в този момент прибягват до закани. Нито една страна със лично достолепие не може да отстъпи под подобен напън “, разяснява Чавушоглу. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР